שומנים בדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים בדם
    ani
    27/09/2007

שלום
    אני סובלת מערכי שומנים גבוהים מאד בדם כל חיי(אני בת 55.5). לפני כשנתיים הצליח הרופא לשכנע אותי ליטול תרופות ומאז אני נוטלת bizafibrate sr 400mg , ו- pravastatin 40mg, 1 ליום באופן קבוע.
    אכן ערכי השומנים טובים.
    שאלתי: האם נגזר עלי ליטול תרופות אלו לכל חיי? וכן האם אין תופעות לוואי לאורך זמן לתרופות.
    עלי לציין שאימי שנפטרה לפני 3 שנים בגיל 86, היתה גם היא בעלת ערכי שומנים גבוהים(אפילו יותר משלי), מעולם לא נטלה תרופות ואכלה...כאילו אין מחר...נפטרה מזיהום שלא הצליחו לאתר,תוך יומיים .
    אני פשוט שונאת תרופות ומאד חוששת ממה שהן עושות לגוף שלי, לעומת השומנים .
    מדוע אין הרופאים בודקים מצב כלי הדם שלי ורק בהתאם לכך נותנים תרופות? מי ערב לכך שערכי הכולסטרול והטריגליצירין מאותתים על הצטברותם בכלי הדם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• שומנים בדם

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/09/2007

אני מניח שהרופא שהמליץ לך על התרופות פעל לפי הנחיות מקובלות, ואם כך כנראה רמות השומנים והכולסטרול בדמך היו גבוהים באופן משמעותי. כאשר אנו ממליצים על תרופות במצב זה אנו פועלים משיקולים סטטיסטיים כאשר השיקול הסטטיסטי לוקח בחשבון מצד אחד את רמת הסיכון של אותו מטופל ומאידך את העובדה המדעית שאם מטפלים בתרופות מפחיתות שומנים למטופלים ברמת סיכון שאינה נמוכה יש סבירות גבוהה שנועיל להם בטיפול, וזאת גם בהתחשב בתופעות הלוואי של התרופות. משמעות הדבר היא שבין אותם אנשים שיטופלו יהיו כאלה שלמרות הטיפול יחלו במחלות לב כאילו לא טופלו, יהיו כאלה שגם ללא טיפול לא יחלו במחלות לב, אולם חלק מכובד מהמטופלים מונעים או דוחים מחלות לב בזכות הטיפול. מאחר ואי אפשר לקבוע לכל אחד אישית לאיזו קבוצה שייך הרי שהטיפול מיועד לכולם. העובדה שאימך נפטרה בגיל שיבה למרות שומנים גבוהים אולי מפחיתה מהסיכון הסטטיסטי שלך, אולם יש גורמים נוספים הנלקחים בחשבון וכאמור כנראה השקלול הכללי היה שיש לך מספיק סיכון כדי להמליץ טיפול. היות שהטיפול נועד גם למניעה ראשונית, קרי למנוע מחלות לב וכלי דם טרם שקרו אין צורך לעשות בדיקות כלי דם קודם, כי גם אם הם תקינים כיום, ימליצו לך טיפול כדי שבבדיקה בעוד כמה שנים הם ישארו כך. מצב כלי הדם אינו חוסך טיפול אם יש מספיק גורמי סיכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    02/10/2007

ראשית תודה על התשובה הממצה
    אכן,ישנם אצלי גורמים נוספים(מעבר לרמות שומן אסטרונומיות, למרות תזונה נכונה), שלא היו אצל אימי: עישון כבד, חיים בסטרס עצום.
    מצד שני אבי שדמה לי (עישון וחיים בלחץ..), ללא שומנים בדם, נפטר בגיל 75 מ...סרטן.
    לך תדע...
    בכל מקרה תודה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו