מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול שנמשך ונמשך........גלי22/12/2009
שלום רב,
אני בת 38, מעשנת לעיתים רחוקות בלבד.
לפני כשלושה שבועות החל אצלי שיעול טורדני שאינו מרפה, בעיקר בשעות היום (במהלך הלילה דוקא שקט). לפני כשבוע וחצי התווספה גם נזלת בכמויות בלתי מבוטלות.
ביקרתי אצל רופא המשפחה לפני כשבוע ולאחר בדיקה גופנית שערך אמר כי נראה לו שהבסיס לכך הוא אלרגיה ונתן לי כדורים נגד אלרגיה. מאז ועד היום לא חל שיפור למרות שאני לוקחת את הכדורים מדי יום ואני עדיין סובלת קשות מהשיעול והנזלת שמסרבים לחלוף.
שאלותיי הן:
1. האם שיעול יכול להימשך זמן כה רב ללא איזשהי מחלת רקע קשה?
2. האם יכול להיות שהסיבה לכך היא כלל לא אלרגיה אלא משהו ויראלי?
3. האם יש לעשות בדיקות נוספות? (לפני כחודשיים עשיתי בלי שום קשר ספירת דם שיצאה תקינה)
4. מה ניתן לעשות על מנת להקל על המצב?
אודה מאוד לתשובתך.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול 3שבועות
ד''ר סילביה נוסבאום22/12/2009סיבות רבות לשיעול לכן אנסה לענות לשאלותיך לפי הסדר שביקשת
1-כן ,שיעול יכול להימשך 3-4 שבועות ולפעמים יותר בלי סיבה מדאיגה במיוחד
2-גורם וירלי אפשרי בהחלט ,אבל בד"כ במצב כזה השיעול הוא חלק מהמחלה ולאחר שתסמינים אחרים חולפים,נשארת רגישות מסויימת של דרכי הנשימה שיכולה להימשך עד 4שבועות
3-בשלב זה לא הייתי ממליצה לעשות בדיקות נוספות ,אני חושבת שאם המצב הוא כמו שאת מתארת אותו,רק שיעול ונזלת ובדיקה גופנית תקינה לחלוטין,הייתי אולי עוברת ל...
4-הייתי מוסיפה לתרופה שאת מקבלת אולי משהולהורדת הגודש/ספריי לאף או אפילו את שניהם
לשאלות נוספות ,אנחנו כאן בסביבה....
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)