שיעול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול
    חגית
    29/12/2009

היי

לפני 3 שבועות הייתי חולה מצוננת בלי חום, אחרי שבועיים התחיל לי שיעול יבש וטורדני שמתבר לקראת הלילה, ממש התקפי שיעול בלי הפסקה או כשלא בהתקפים שיעול מידי דקה מציק.
    הלכתי לרופאה שנתנה לי כדורים קודיביס, זה עזר קצת השיעול הפך שיעול עם ליחה ולא שיעול יבש אבל עדיין השתעלתי המון.

אחרי יומיים של לקיחת התרופה נתקלתי בידית של דלת וקיבלתי מכה בגב, בצלעות, יום אחרי זה בערב התחילו לי כאבים בכל הצד הימני של הריאות, אני משתעלת זה כואב מעין כאב של שרירים תפוסים אבל גם כשאני לא משתעלת כואב לי מאוד במיוחד כשאני שוכבת על הגב

הלכתי לרופא שוב מאחר והשיעול לא עבר או השתפר, הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה ל5 ימיםROXO 150 מ"ג פעמיים ביום וסירופ לשיעול אוקסקטין. ממש אחרי היום הראשון חל שיפור בנוסף שלחה אותי לצילום ריאות וצלעות - הכל תקין.

מידי פעם אני נתקלת בהתקפי שיעול מציק בלי יכולת להפסיק בעיקר כאשר אני במכונית סגורה עם ריחות בישום רבים או חימום פועל וזה מה שקרה לי היום עד כדי כך שבאחת הפעמים שהשתעלתי חזק הרגשתי כאב חד בגב באותו צד ימין שתפוס לי ופשוט נתפס לי כל אותו צד

זה נראה לי נורא מוזר שמשיעול יכול הליגרם כזה נזק של כאבי שרירים/צלעות/ריאות היתכן ומדובר באיזה קרע או סדק בצלעות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    30/12/2009

המכה בידית הדלת עלולה לגרום חבלה שלא נראית בצילום:לשרירים או לצלעות. השיעול יחמיר את הכאב. לאחר הצטננות עלול להיות שיעול ממושך או בגלל שמערכת הנשימה פתחה תגובת רגישות יתר בגלל החשיפה לזיהום, או שנוצר זיהום משני. אם יש לך ליחה או נזלת מוגלתיים צריך לשקול אנטיביוטיקה מתאימה. אם אין ליחה מוגלתית כנראה זו רגישות יתר. אפשר לנסות כדורים אנטיהיסטמיניים כגון לורסטין או היסטזין ואם זה לא עוזר הייתי מציע לשקול משאפים עם סטרואידים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו