שיעול מתמשך וכאב בצלעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול מתמשך וכאב בצלעות
    עמית
    01/01/2010

משתעל שיעול יבש מזה כחודש. לאחר כשבועיים החלו כאבים בצלעות בצד שמאל. קיבלתי קודיביס לשיעול ובטרן לצלעות בחשד לדלקת באזור.
    השיעול חלף, הכאב בצלעות לא.ביצעתי צילום ראות ששלל דלקת ראות. חזרתי לרופא והוא נתן לי ארקוקסיה 90. בנתיים השיעול חזר והרופא נתן לי שוב קודיביס.
    ואין שיפור בכאב בצלעות (ממש מתחת לצלעות).
    אשמח לעצות להקלה במצב שכבר מייאש אותי.
    לציין שאני אדם בריא וספורטאי פעיל מאד בד"כ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול מתמשך וכאב בצלעות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/01/2010

ראשית צריך לאבחן מה סיבת השיעול ולטפל בה ספציפית. שיעול יבש ממושך יכול להיות עקב רגישות יתר בדרכי הנשימה, ואז הטיפול הינו תרופות נוגדות רגישות יתר. שיעול יכול להיות מליחות מוגלתיות ואז הטיפול אנטיביוטי. שיעול יכול להיות עקב תרופות קבועות. לעיתים שיעות יבש נובע מחזרת חומצה מהקיבה וצריך לשקול אפשרות זו. לגבי הכאב אם הוא נמשך ניתן לבקש מיפוי עצמות לראות האם יש באמת ממצא בצלעות. כטיפול יש לקחת נוגדי כאב ואפשר על בסיס קבוע ולא רק ברגע הכאב. ארקוקסיה אינו נוגד כאב בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו