התקררות עונתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקררות עונתית
    יערה
    03/01/2010

לרופאים שלום רב,

היום בבוקר התעוררתי עם אף סתום, הרפס, צינון וחום נמוך. מכיוון שכולם מסביבי חלו, אני מניחה שנדבקתי מהם.
    ברור לי שאין הרבה מה לעשות למעט לנוח. אך רציתי לשאול האם מומלץ לקחת דקסמול קולד, או אקמול? האם יש הבדל משמעותי בינהם (אקמול ודקסמול קולד) או שזה סוג של "גימיק"?

שאלה שניה, לפני כחודשיים חליתי בברונכיטס, ומאז יש לי שיעולים יבשים און אנד אוף (וליחה, שלעתים אף יוצאת מהפה). בנוסף לכך יש לי כאבים בחזה/צלעות בצד שמאל- בעיקר בעת מאמץ.
    כמו כן, קיבלתי לפני כחודשיים משאף ונטולין מפני שהיה לי קשה לנשום. ואני ממשיכה להשתמש בו בתקופה זו מכיוון שלעיתים אני מרגישה בחוסר באוויר (אינני סובלת מאסטמה!). האם השימוש במשאף עלול להיות מסוכן? האםזה סביר שעדיין אני חשה כאבים וקשיי נשימה קלים?

תודה רבה ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקררות עונתית

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/01/2010

בדקסמול קולד יש חוץ מאקמול גם חומרים נגד צינון ושיעול. אקמול יעיל להורדת חום בלבד. לעיתים גם מי שאינו אסטמתי בעברו לוקה אחרי ברונכיט חריפה ברגישות יתר בסימפונות כמו אסטמה לכמה חודשים. כדאי שתבצעי בדיקת תפקודי ריאות וצילום חזה אם לא עשית, ואם בתפקודים יש בעיה חסימתית כדאי לקחת בקביעות לתקופת מה משאף המכיל טיפול מונע. לא ונטולין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו