בדיקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות
    חנן
    11/02/2010

שלום.
    אני בן 60 ורציתי לשאול האם התשובה שעשיתי ל: PSA היא תקינה .
    התוצאה היא 1.83 מ"ג .
    אני עושה כל שנה בדיקה כזו והתוצאה רק עולה :
    בשנת 2007 = 1.77
    בשנת 2008 = 1.9
    בשנת 2009 = 1.53
    בשנת 2010 = 1.83
    האם לדעתך זה תקין ?
    מה זה בדיקת דם שנקראת OCCULT BLOOD STOOL ? התוצאה שקיבלתי היא חיובית 1/6
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר יעל כוכבי
    11/02/2010

שלום גלי
    רמות הPSA נראות לי תקינות (גליות קלה).
    אין הסכמה לגבי שימוש ברמות PSA לגלוי מוקדם של סרטן הערמונית.
    הרמות תלויות גם בפעילות מינית, תרופות וכו'.
    חשוב לגשת לאורולוג באופן תקופתי לבדיקה של הערמונית.
    צואה לדם סמוי : הינה בדיקה המשמשת כבדיקת סקר לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס.
    גם לבדיקה זו חסרונות ויתרונות, אך יש הסכמה לגביה כבדיקת סקר.
    מה הכוונה 1/6 ? בדיקה אחת מתוך 6?
    כשהבדיקה חיובית, יש צורך לעבור קולונוסקופיה ארוכה.
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חנן
    11/02/2010

תודה ד"ר.
    אשמח באם תוכלי לענות לי לעוד 2 שאלות נוספות :
    למה הכוונה שהתוצאה של PSA תלויה גם בפעילות מינית, תרופות וכו'. אנא פרטי לי קצת יותר .
    לגבי ממצאים 1/6 האם הכוונה שמצאו מתוך הדיקה של 6 רק באחד סימני דם ?
    האם סימני הדם קשורים למיקרופרין 100 מ"ג שאני לוקח שנים ?
    כי עברתי קולונוסקופיה והכול תקין .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות סקר

ד''ר אלכסנדר קינג
    12/02/2010

בדיקות סקר זה סריקה באוכלוסייה הכללית כדי לאתר הכי הרבה אנשים אם סיכון מוגבר למחלה כשלהי. במקרה שלנו סרטן מעי גס וסרטן פרוסטטה. הבדיקה צריך להיות זול, לא פולשני, ומקובל על-ידי אכלוסיה כללית. במקרים שלנו מדובר על בדיקת דם ובדיקת צואה.
    הביקות לא מושלמות. יש הרבה סיבות לרמה PSA גבוה פרט מסרטן פרוסטטה. זיהום בפרוסטטה וקיום יחסי מין ותרופות מסוימות יכולים עולים את ה- PSA.זה נחשבו "חיובי כזוב". העניין הוא שכל אלה עם PSA גבוה (מכל סיבה) אז הולכים לרופא משפחה או ארולוג ואז חושבים ביחד באופן אישי ופרטני לפי ענין ולפי המקרה הספציפי מה לעשות האלה... למשל ביופסיה של הפרוסטטה.
    כמו-כן דם בצואה (דם סמוי) יכול להיות בעקבות הרבה סיבות כגון טחורים, שימוש בדללי דם (למשל MICROPIRIN). מה שכן נכון שגבר ללא גורמי סיכון (למשל קרוב משפחה עם סרטן מעי) וללא דללי דם (כמו ASPIRIN) ושלא ידוע על טחורים, אם הוא עושה בדיקת דם סמוי כל שנה והכל יוצא שלילי אז סיכוי שלו לחלות בסרטן מעי גס הוא פחות ממישהו שיש ממצא חיובי בדם הסמוי. הרגע שיש דם סמוי אחד חיבוי אז הולכים לרופא ו"נכנסים לענין" באופן פרטני
    למי שכבר נכנס לענין ואחרי יעוץ עם רופא עשה קולונוסקופיה (ואמרו לו שזה תקין) הוא כבר לא ב"קטע" של בדיקת סקר כמו דם סמוי. אולי צריך לחזור על קולונוסקופיה בעוד מספר שנים. כמובן הכל תלוי בגיל ונסיבות שבו שבוצע את הקולונוסקופיה וההמלצות של רופא גסרטו שעשה את הבדיקה. אבל אני אף פעם לא ראיתי המלצה להמשיך עם דמ-סמוי בסיכם של רופא גסטרו אחרי בדיקת קולונוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו