מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיוורוןאורן13/02/2010
שלום רב,
גוון העור שלי חיוור מאוד וזה משהו שהתחיל להפריע לי. יש במשפחתי הסטוריה של סרטן עור, וגם לי היה בעבר נגע חשוד בקרקפת שהוסר בכריתה. מסיבה זו, בין היתר, אני משתדל להיות חשוף לשמש כמה שפחות, אך יחד עם זאת גוון העור שלי נהיה בהיר מאוד ואפילו ממש חיוור.
האם יש דרכים לשזף/להכהות את גוון העור מבלי להיחשף לנזקי שמש או נזקים בריאותיים? האם יש בדיקות דם או אחרות שיש מקום לבצע?
בברכה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוורון
ד''ר אלכסנדר קינג13/02/2010שלום אורן.
כדי למנוע מסרטן עור ונזקים אחרים לעור שנובע משמש אנו ממליצים לאנשים לא לצאת לשמש בין 10:00-14:00, ללכת עם כובה, להשתמש בקרם שזוף וכו.
כמובן זה מונע ממנו להנות מה"שיזוף" של השמש.
כדי להתמודד עם החיוורון הייתי פונה לרופא משפחה וקודם כל לעשות בדיקות דם לבדוק שאין אנמיה בכל סוג (שיכול גם להסביר חייורון) וגם לבדוק רמות של ויטמין D (שלפעמים זה נמוך אם לא מתחספים לשמש). אם הכל תקין הייתי פונה לרופא עור לבדוק שאין מחלה או "סוג" של עור שגורם לחיוורון (כגון vitiligo).
אין פתרון קל להשתזף ללא סכנה מקרינה של השמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)