מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלפילציותאבי26/02/2010
שלום,
הערב (לפני כשעה וחצי) התחלתי לחוש בפלפילציות אחת לדקה שתיים, כאשר בחצי השעה האחרונה התכיפות ירדה מעט.
התחושה מתבטאת בהרגשה כאילו יש לי פעימה אחת חזקה יותר מהיתר.
הדופק היה די מהיר (כנראה מהבהלה).
חלק קטן מהפלפילציות מורגשות עד הצוואר/גרון.
רציתי לדעת ממה זה נגרם, האם מסוכן ועל מה יכול להצביע.
לפני כ-4 שנים היו לי תחושות דומות בעקבותיהן הייתי ביעוץ קרדיולוגי בו נעשה לי מבחן במאמץ ואקו ללא מימצאים פרט לכושר גופני ירוד.
היום אני לא לוקח תרופות לנושא פרט לסרנדה (2 גדורים) וכדור לקולסטרול.
תודה רבה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אבי26/02/2010עוד משהו שלא ציינתי קודם...
התופעה החלה כשהייתי בשירותים (צואה מאוד רכה נוטה לשלשול).
מאז נמשכים הפלפילציות מידי פעם, יש לי הזעות מידי פעם ותחושת מלאות.
האם כל זה יכול להיות קשור לפלפילציות ומה משמעות הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010שלום לך
פלפיטציות הינן הרגשה סובייקטיבית של קצב לא סדיר .
תחושה זו יכולה לנבע מפעימות מוקדמות , שיש לכל אדם בדרגה מסוימת, בתלות במצב נפשי,
חומרים מעוררים (קפאין, ניקוטין) וכיו"ב.
לפעמים , יש הפרעות קצב קשות יותר כגון: SVT (טכיקרדיה על-חדרית) או AF (פרפור עליות)
שדורשות אבחון וטיפול מתאים.
כדי לאבחן את הבעיה יש לבצע תרשים אק"ג בזמן ההפרעה.
ניתן לעשות זאת ע"י התחברות להולטר ל24 או 48 שעות, או למוקד שמאפשר רישום אק"ג בזמן
הפלפיטציות.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
אבי27/02/2010תודה על התשובה.
האם עצם זה שזה נמשך כבר יומיים (שמתי לב שבלילה זה לא קורה, או קורה ואני לא מרגיש או תעורר ?) מרמז על זה שזה משהו לא טרוויאלי ?
האם יש שוני בין המקרים שציינת כך שאוכל לדעת על מה מדובר אצלי ?
האם לפלפיטציות ממקור לבבי כמו שציינת בסוף יש עוד תסמינים שיכולים לרמז על בעיה כזו ?
האם התיאור שלי דורש בדיקה דחופה או לא ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות
ד''ר יעל כוכבי27/02/2010לא ניתן לדעת על סמך הסיפור בלבד מה הבעיה. יש צורך באמצעי אבחון נוספים, כפי שפרטתי.
העובדה שזה לא מעיר אותך משינה , היא לטובתך. (בעיות קשות יותר - מעירות משינה)
והעיקר- לא להכנס ללחץ, כי החרדה עצמה יכולה לגרום לאותם תסמינים.
צריך להבדק, כן, אבל לא בדחיפות היסטרית.
הרבה בריאות.
אגב: מה זה סרנדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות
אבי27/02/2010סרנדה !!
הכוונה ל-2 כדורים ביום של Sertraline 50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות
ד''ר יעל כוכבי02/03/2010סרנדה בשלוב תרופות מסוימות (למשל לאלרגיה) עלולה לגרום להפרעות קצב, לפי העלון לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)