תרבית דם חיובי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרבית דם חיובי
    בת 27
    15/03/2010

בבקשה תשובה לשאלותי :
    בגלל חום גבוה (39.5) אושפזתי בב"ח , לקחו תרביות דם ויצאו חיוביות -
    בדם צמיחת של ביצילים גרם שלילים וכן קוקים גרם חיובים ....
    טופלתי דרך הווריד ב-
    - VANCLOMYL ו- FORTUM
    בבקשה , מה הם החיידקים האלה ? והאם הם מסוכנים ?
    ממה הם נגרמים ? רק החום קופץ לי ולא יורד !!!

האם כן באמת החיידקים האלה גורמים לחום גבוה עד כה ?
    תודה מראש על כל עזרה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרבית דם חיובי

הוספת תגובה

• המשך- ממש דחוף - בבקשה מענה !!!

בת 27
    17/03/2010

הבעיה התחילה כך - ביום שישי שעבר היו לי כאבי ראש וסחרחורת - הלכתי איצלנו בעיר למוקד לילה - שמה התעלפתי - דופק היה מהיר מאוד 140-160 סדיר חברו אותי למינטור , לחץ דם נמוך מאוד 68/45 , סיטואציה תקינה 99-100% למרות שממש היה לי קשה לנשום , חברו אותי לנוזלים ולחמצן והעבירו אותו דחוף באמבולנס למיון שמה בבדיקות הדם הייתה לי אנימיה קשה מאוד HB=5.4 קיבלתי 2.5 מנות דם , באמצע המנה השלישית קיבלתי גלי קור וצמרמורת וכאבי ראש ואח"כ עלה החום 39.5 - לכן הפסיקו את המנה ולקחו בדיקות דם כולל תרביות (2 בקבוקים מזכוכית) . יום אחרי כך לקחו עוד פעם בדיקות כולל תרביות והיו חיוביות נגלו כמו שאמרתי 2 סוגי חיידקים ולכן קיבלתי שני סוגי האינטוביוטיקה ...
    ----------------------------------------------------------------- הרב , לא קיבלתי את הטיפול כראוי - אני מודה שזה באשמתי - כי הכניסו לי לתוך החדר 2 זקינות ולא סבלתי ועכלתי זה , בקשתי שיעבירו אותי לחדר אחר אבל סרבו ולכן שוחררתי על דעת עצמי בחצות והלכתי הביתה (זה קרה לפני יומיים ) . אתמול הייתי במרפאת המטלוגית וקיבלתי עירויי ברזל ועשיתי שוב בדיקות דם כלל התרביות (אני בקשתי את זה ) .
    ------------------------------------------------------------------- התקשרה אילי הרופאה מפנימית (איפא שהייתי מאושפזת ואמרה שהתקשרו לה מהמעבדה המיקרו' ואמרו שיש 3 חיידקים בכל הבדיקות שעשיתי ... וגם כן התקשרו לה מבנק הדם ואמרו שהיה חיידק/ים בשקית מנת הדם השלישית .... ולכן צריך לחזור לב"ח ולקבל כמה סוגי אינטוביוטיקה דרך הווריד .... הבעיה שהיא התקשרה אילי לפני כחצי שעה ואני בנתיים בצפון הארץ ולוקח לי שעות רבות עד שאחזור הביתה ואלך למיון .
    ------------------------------------------------------------------- שלי למה לפחות החיידקים שרשמתי בהודעה הקודמת הם מסוכנים ובמיוחד בדם ?
    ואם לא מקבלת הטיפול בווריד אלא דרך הפה , האם זה יעזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית דם חיובית

ד''ר יעל כוכבי
    18/03/2010

שלום לך,
    תשובת תרבית הדם שציינת הינה חיובית , אבל לא מצויין אילו חיידקים בדיוק אלא סוגיהם.
    חיידקים בדם מסכנים את בריאותך ולכן את זקוקה לטיפול אנטיביוטי לוריד בדחיפות.
    החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו