חוסר יציבות שלא נמצא מקור הבעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יציבות שלא נמצא מקור הבעיה
    איתן
    16/03/2010

שלום ד"ר יקר/ה,

אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים.
    מזה חודשיים וחצי סובל מחולשה ובעיקר – חוסר יציבות/תחושת ציפה/חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה (לא יכול לעמוד כמו פלס יותר מ-15 שניות בלי שארגיש חולשה ברגליים ונטייה למעוד קדימה או אחורה) וכן הליכה מתנדנדת עם תחושת סחרור קלה. הסימפטומים מלווים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים.
    חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ובדיקת MRI מוח שעשיתי יצאה תקינה לחלוטין. גם בדיקות דם תקינות לחלוטין להוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שנמצאו בגבול התחתון של הנורמה וכבר במשך למעלה מחודש לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה, ניכר שיפור במדדי הדם אך לא בתחושת האי יציבות בגופי וחולשה קלה בגפיים התחתונות.
    בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טנטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10, ולכן לא נראה לי יש קשר לחוסר היציבות/תחושת ציפה בגופי.
    בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי שללה סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין.
    בדיקת ENG + בדיקה קלורית באסף הרופא תקינות לחלוטין.
    בדיקה נירולוגית - פיזית מעמיקה וחוזרת ע"י שני רופאים שונים יצאה תקינה לחלוטין.

עד כה הכול תקין, לכאורה, ולכן נשלחתי לעשות עוד בדיקות:
    1. מיפוי מוח פרפוזיה SPECT - חושש מהקרינה המיותרת וקראתי באינטרנט, שלרוב הבדיקה לא יוצאת תקינה ב - 100 אחוז (למשל אם יש בעיית קשב וריכוז כמו אצלי) ועדיין אם בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין ואין התאמה בין השניים, אז לא יהיה חשיבות לממצאים - אז מה הטעם לעשותה?
    2. פוסטורוגרפיה - כסא מסתובב, כמו שאת המלצת בעצמך
    3. מאפייני טנטון כולל Residual inhibition ועקומות ע"ש פלדמן

שורה תחתונה, אני מיואש ומאוד מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה

שאלותיי:
    1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר למעלה מחודשיים, על עצב השמע או משהו דומה אחר ואם כן איך נפטרים ממנו וכמה זמן הוא יכול לשכון בגופי והאם אין חשש לנזק מוחי בהמשך לאי- היציבות?
    2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????
    3. האם להתחיל בירור בנוגע לקנדידה ?
    4. האם לבצע בירור למחלת שרירים כלשה?

או

אם אפסיק את כל הבדיקות, האם אני לוקח סיכון שיקרה לי משהו וזה חוסר אחריות מצידי או שברגע ש - MRI שעשיתי, יחד עם בדיקות נירולוגיות תקינות, אני יכול לישון בשקט למרות חוסר היציבות בגופי?

אני מניח שיש לך ניסיון רב ברפואה ואולי במקרה נתקלת מניסיונך הרפואי הרב בבעיה דומה לשלי ותוכל/י לשפוך אור להמשך בירור אם לאו.

תודה שבוע טוב וחג שמח,

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לבדוק פרקיסון או פרקנסוניזם?

איתן
    16/03/2010

הרי חוסר יציבות הינו אחד מהסימפטומים הראשוניים, למה אף אחד לא חשב לבדוק לי זאת?
    למה אני צריך לשוטט שעות באינטרנט כדי לאתר את המקור לבעייתי, שהרי אם הייתי רוצה ללמוד רפואה הייתי עושה זאת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שווה לבדוק CMV למרות שהיה לי בעבר?

איתן
    17/03/2010

היה לי בעבר מחלת הנשיקה עם סימפטומים אחרים לגמרי. האם ייתכן שאי היציבות שלי מזה, בהנחה והמחלה חזרה לי או שהיא בכלל לא יכולה לחזור אם כבר הייתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן

ד''ר יעל כוכבי
    18/03/2010

שלום, איתן
    לגבי תחושת אי-היציבות: כתבתי לך כבר שיכולה לנבוע מזיהום ויראלי חולף באוזן הפנימית.
    אפשר לנסות סטונרון או אגיסרק.
    פרקינסון הינה מחלה עם ביטויים קליניים אבחנתיים כגון : הפרעה בהליכה , נוקשות בגפיים, רעד.
    לא נראה לי מתאים לתיאור שלך . ספרת שנבדקת ע"י מספר נוירולוגים, כך שלא נראה לי סביר
    שאבחנה זו "פוספסה".
    "מחלת הנשיקה" זהו שם עממי ל"מונונוקלאוזיס זהומי" שיכול להגרם ע"י וירוסים שונים: EBV
    או CMV עם בטויים קליניים שונים. תתכן הדבקה בזן חדש של CMV או "התעוררות" של הוירוס,
    אך יש לזה משמעות בעיקר בחסר חיסוני ובהריון.שוב, לא ברור לי הקשר לסימפטום שאתה סובל ממנו.
    נראה לי שאתה בחרדה עצומה ומייחס לעצמך מחלות שונות וזה מעצים את החרדה.
    כדאי לדבוק ברופא שאתה מאמין בו, להתאזר בסבלנות ... ולהבריא.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יציבות

ד''ר אלכסנדר קינג
    20/03/2010

קראתי את כל התולדות המחלה שלך. לא נעים לסבול ליותר מחודשיים רצוף ובאמת עשית בירור מקיף. ברצוני להתיחס ל- 4 שאלות שלך:
    "1. האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר למעלה מחודשיים, על עצב השמע או משהו דומה אחר ואם כן איך נפטרים ממנו וכמה זמן הוא יכול לשכון בגופי והאם אין חשש לנזק מוחי בהמשך לאי- היציבות?" יכול להיות שיש טעם לבדוק וירוסים ואם הם תקינים, לחזור על בדיקה של אותם הוירוסים אחרי כחודש-חודשיים. אם כבר עשית MRI ונבדקת ע"י נוירולוג ואא"ג, לא יזיק אם ר. משפחה ישלח אותך ליעוץ אצל מומחה למחלות זיהומיות
    "2. האם לנסות STUNARONE או שזה טוב רק לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות כמו שיש לי?????". כל עוד שבודקים או ועושים בירור יש לשקול ביחד עם הרופא משפחה איזה טיפול פיזיקאלי/תרופתי/סימפטומטי יעזור להקל על התלונות. יכול להיות כדור כמו agiserc , betahistine, יעוץ של פיזיותרפיסט, וכדומה
    "3. האם להתחיל בירור בנוגע לקנדידה ?" אני לא חושב, באופן אישי. אין לי נסיון עם רפואה "אלטרנטיבית"
    "4. האם לבצע בירור למחלת שרירים כלשה?" אולי יועץ אצל רופא ראומטולוג לא יזיק.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו