אנזימי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימי כבד
    שיר
    03/04/2010

שלום
    ברקע לופוס סכרת יתר ל"ד וקרשיות יתר. תמיד היו לי אנזמי כבד מעט מוגברים אבל בבדיקה שעשיתי שבוע שעבר כל אנזמי הכבד יצאו מוגברים חלקם ממש מעט לדוגמה GPT יצא 53 אולם ה GGT יצא ממש גבוה -117 כשהערך התקין הוא עד 32. לציין שידוע על כבד שומני אך מעולם לא יצא לי ערך כזה גבוה - תמיד עד 53 מקסימום. לפני שלושה שבועות התחלתי טיפול בטגריטול בגלל דלקת בעצב בשן אבל עשיתי את בדיקת הדם לפני שהעלו לי את המינון שלו ( נכון להיום לוקחת 600 מ"ג). האם יש לדאוג מהעליה החדה באנזימי הכבד? האם עלי להפסיק את התרופה? לציין שגם יש לי חום ממושך כבר שנים של 38 שנמצא במעקב אצל הראומטולוג שלי. האם יש מקום לקחת ביופסיה מהכבד וכל החום שלי בכלל נובע מהבעיה בכבד?
    תודה מראש
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד

הוספת תגובה

• אנזימי כבד

ד''ר אלכסנדר קינג
    03/04/2010

בהחלט צריך לשים לב ועין על הכבד שלך.
    מדובר בעליה של אנזימי כבד על-רקע 3 מצבים שיכולים לתרום סיבה לכך:

1. טגרטול גורם לעליה של אנזימי כבד.
    2. כבד שומני הוא גורם סיכון בעצמו של לחץ על תפקודי הכבד.
    3. חום ממושך? יש לשלול צהבת או מחלה ויראלית אחר כקשור לכבד.

- אני מקווה שיש רופא אחד שמרכז את כל העניינום (שבקשר עם הראמטולוג, רופא שינויים/נוירולוג שנותן הטגרטל) וגם עוקב אחרי הכבד השומני

- יש צורך לעקוב אחרי תפקודי כבד ולהתיעץ עם רופא כבד לגבר עוד בדיקות דם ואפילו ביופסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו