אלקליין פוספטז בעלייה וכאבי מפרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלקליין פוספטז בעלייה וכאבי מפרקים
    תמי
    06/04/2010

בת 39
    לפני כשנה סבלתי משיעול ממושך (מס' חודשים) שאותר ע"פ צילום חזה כדלקת ריאות אך בדיקת הדם לא הראתה זיהום וללא חום.
    כחודש וחצי לאחר מכן התחילו לי כאבי מפרקים באצבעות הידיים כולל נפיחות רק לפנות בוקר
    כולל תחושה כללית של עייפות במקביל got gpt גבוהים ואלקליין פוספטז גבוה וכאבי ראש חזקים
    במשך שבוע , ביצעתי המון בדיקות מעבדה כולל וירוסים צהבת מחלות אוטואימוניות ראומטיות
    ולא נמצא דבר
    חצי שנה אחרי- העייפות פחתה אך עדיין קצת קיימת, תפקודי הכבד כמעט חזרו לטווח העליון,
    אך האלקליין פוספטז עדיין בעלייה - כרגע עומד על 187! כאבי המפרקים לפנות בוקר ממשיכים
    ובמקביל יש לי כאב בשכמה הימנית בכל פעם שאני מרימה את היד כבר במשך חודשיים לאחר שהרמתי
    סיר כבד למדף העליון במקרר ובמקביל יש לי כאבי ראש משונים -כמו תחושת לחץ או תזוזות בגולגולת
    למעלה.
    באולטרסאונד כבד שביצעתי לפני חודש וחצי נרשם:"כבד לא מוגדל,מדגים מירקם מעט הדי מגורגר כנראה על רקע הסננה שומנית כיתמית. כיס מרה מדגים משקע בכמות קטנה, ללא עיבוי דופן
    דרכי מרה בגדר התקין טחול לא מוגדל ללא ממצא פוקלי.
    בדיקות לאיזואנזימים הראו: apfast liver-0.4, apbone-39.9, apintestine 0, apliver-59.7
    בדיקות סמנים הראו: cea-0.20 ca19-9-11.21 alphafetoprotein tm-1.73
    אבקש את דעתך על סמך כל הנתונים: מה יכולה להיות הסיבה לעלייה באלקליין פוספטז בלבד
    והאם יש קשר לסימפטומים של כאבי מפרקים ומדי פעם כאבי ראש קטני משונים
    אלו בדיקות נוספות כדאי לבדוק?
    מודה מראש לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמי

ד''ר יעל כוכבי
    06/04/2010

שלום, תמי,
    את מתארת: שעול ממושך- דלקת ריאות, דלקת מפרקים ברורה במנוחה, עייפות ממושכת , כאבי ראש.כאבים בכתף.
    מעבדה: הפרעה בתפקודי כבד.
    הדמייה: כבד שומני.
    חסרים לי נתונים: האם בבדיקות המעבדה הראו עלייה בסמני דלקת? (ש"ד CRP ׂ) האם נבדקה סרולוגיה לRA וLE (דלקת מפרקים ראומטואידית וזאבת?).
    מהם ערכי השומנים בדם?
    העלייה באנזימי כבד יכולה לנבוע מזיהום וירלי (אלו וירוסים נבדקו? EBV . CMV HCV ?),
    מדלקת מפרקים, תרופות (האם את מקבלת תרופות לדלקת המפרקים?), גודש בדרכי מרה ועוד.
    באיזואנזימים יש בעיקר מרכיב כבדי אך גם גרמי - האם נשלחת למיפוי עצמות?
    כאב בכתף- בפעילות- יתכן על רקע דלקת בגיד או קרע בעקבות מאמץ.
    עייפות ממושכת-גם עקב פיברומיאלגיה, תסמונת עייפות כרונית.
    כאבי ראש - יכולים להתקשר לכל הנ"ל .
    האם נבדקת ע"י ראומטולוג?
    לסיכום, אני מקווה שקצת סייעתי.
    אשמח להתעדכן.
    בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה על התשובה ועוד תוספת..

תמי
    07/04/2010

בדיקות המעבדה לא הראו שום סימן לדלקת, גם בדיקות לדלקת מפרקים וזאבת תקינות ובוצעו מס' פעמים,גם בבית חולים.
    שומנים בדם היו תקינים פרט לכולסטרול שהיה 215 וירד לאחר דיאטה של חודש ל195
    האולטרסאונד בוצע מיד לאחר הדיאטה.
    איני לוקחת שום תרופה
    תפקודי הכבד חזרו לגבול העליון של הנורמה מלבד האלקליין פוספטז שעוד המשיך לעלות מעט
    לא נשלחתי למיפוי עצמות. איזה סוג של רופא אמור לשלוח לבדיקה כזו? האם הבדיקה לאיזואנזימים מראה משהו?
    האם קרע בכתף או דלקת בגיד יכולים להעלות את רמת האלקליין פוספטז?
    האם פיברומיאלגיה או תסמונת העייפות הכרונית גורמים לעלייה באלקליין פוספטז?

מודה מראש לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמי

ד''ר יעל כוכבי
    07/04/2010

שלום, תמי
    אפשר לבקש מהרופא המטפל הפניה למיפוי עצמות.
    האיזואנזימים של הפוספטזה הבסיסית מראים עלייה במרכיבי הכבד והעצם, להבנתי.
    דלקת בגידים או קרע לא גורמים לעלייה באנזים. וגם לא התסמונות שתוארו, בד"כ.
    ניסיתי להתייחס למכלול של תלונותייך ויתכן שאין אבחנה אחת מאחוריהן אלא מספר בעיות.
    בריאות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו