ציפראמיל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפראמיל
    נגה
    23/04/2010

שלום
    רציתי לשאול שאלה שקשורה לתרופות SSRI
    אני בחורה צעירה, לוקחת ציפראמיל, באופן פרטי. רופא המשפחה שלי לא יודע על כך, מאחר ואני מאוד חוששת שהוא יציין את הדבר והרישום יפריע לי בעתיד. (וגם אם הרישום עצמו לא, מפריע לי הרעיון שאצטרך לוותר על סודיות רפואית וכל מעסיק יוודע לבעיות הנפשיות שלי!...)
    אני צריכה לעשות בדיקות דם בגלל התרופה, והעלות של בדיקות פרטיות היא מאד יקרה בשבילי...
    האם יש לכם עצה כלשהי? אם אספר לרופא אך אמשיך לקנות את התרופה באופן פרטי הוא בכל זאת יציין זאת במקום זה או אחר??
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל

הוספת תגובה

• סודיות רפואית

ד''ר יעל כוכבי
    23/04/2010

שלום אלונה,
    אני מבינה את חששותיך.
    למען בריאותך והקשר הטוב עם הרופא שלך, רצוי לספר לו ולבקש שלא ירשום זאת בתיק הממוחשב.
    בריאות שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, האם הוא באמת

נגה
    23/04/2010

יסכים??
    ואם פעם הוא יצטרך למלא שאלון הוא לא יהיה חייב לכתוב זאת בו?
    אני באמת לא רוצה להעמיד אותו במצב כזה ואחר כך להרגיש שאני כועסת עליו כי דיווח עלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סודיות רפואית

ד''ר יעל כוכבי
    24/04/2010

שלום , אלונה
    הנושא מורכב . יש לכך צדדים אתיים, משפטיים , חברתיים ורפואיים.
    לגבייך זוהי דילמה, ואת צריכה לבחור מה משרת אותך טוב יותר.
    את צודקת, שהרופא לא רשאי להעלים מידע חיוני שהובא לידיעתו, ברגע שאת מוותרת על סודיות רפואית ובמילוי טפסי רישוי (נהיגה, נשק).
    שאלות שכדאי לחשוב עליהן: האם הסתרת המידע מרופאייך יכולה לפגוע בבריאות שלך?
    האם יכולה להיות אינטראקציה עם תרופות אחרות? מי לוקח את האחריות על סך הטיפול בך?
    האם אי- הסתרת העובדה שאת נוטלת תרופה כזו, (כשהשימוש היום בתרופות מהסוג הזה כה שכיח), באמת עלולה לפגוע בקידומך המקצועי, בסכוייך לקבל רשיון נהיגה וכו'?
    אין לי על כך תשובות בדוקות.
    בראות שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו