מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנה לקולונוסקופיה לבן 55איל17/05/2010
לפרופ' קיטאי שלום
אודה מאוד אם אקבל תשובתך לפני שבת הקרובה.
א. מה שאסור לאכול יום לפני הבדיקה, משמעו 24 שעות לפני הבדיקה? (אני נבדק ב 9 בבקר).
ב. ביום האחרון לפני הבדיקה, האם מותר 3 -4 שעות לפני הבדיקה לאכול גביע לבֶּן , כיוון שיקח זמן עד שיגיע למעי הגס. כמו"כ האם מותר לשתות מים עד לבדיקה ממש.
ג. ביומיים הראשונים מתוך 3 ימי ההכנה לקולונוסקופיה, האם אפשר למרוח חמאה על הלחם, לאכול עוגת שוקולד, בורקס, טוסטעים(פרוסות דקות מתפוררות).
בברכת ה' לבריאות טובה. חג שמח. איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך. השאלה מופנית לד"ר קינג
איל17/05/2010שמתי לב שפרופ' קיטאי אינו בפורום, אז בבקשה מד"ר קינג להתייחס. בתודה. איל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לקולונוסקופיה ארוכה
ד''ר יעל כוכבי17/05/2010שלום אייל
להלן ההוראות לקולונוסקופיה ארוכה לפי האתר של כללית:
יומיים לפני הבדיקה : (מאחרי ארוחת הצהריים)
.1להפסיק לאכול פירות וירקות , לחם שחור, לחם מלא, סובין ובשר.
מותר לאכל מוצרי חלב, לחם לבן, ג'לי, ביצים, מרק צח , דגים, מיצי פירות וירקות מסוננים. שתיה ללא הגבלה.
.2אם הנך סובל מעצירות כרונית ונוטל תרופות משלשלות עליך להמשיך ולקחת את התרופות המשלשלות להן אתה רגיל.
יום לפני הבדיקה : (מאחרי ארוחת הצהריים) לעבור לכלכלה נוזלית, כולל ביצים, מרק צח וג'לי.
יש להרבות בשתיה של נוזלים צלולים לפחות 8 כוסות.
בשעה 18:00 יש להתחיל לשתות את תמיסת המרוקן,קרה מהמקרר. יש לשתות בקצב של כוס כל 10-15 דקות וחייבים
לשתות את כל הכמות (או עד שיוצא נוזל צואתי נקי כשתן). אין להוסיף לתמיסה סוכר או חומרי טעם.
ביום הבדיקה : מותר לשתות נוזלים צלולים וללא חלב כגון : מיץ משוחזר, מרק צח, תה וקפה עד 3 שעות לפני הבדיקה.
לתשומת ליבך, למכונים שונים הוראות קצת שונות , וחשוב גם מתי נעשית הבדיקה : בערב או בבוקר, לכן כדאי לקבל הנחיות מדויקות מהמכון בו תתבצע בדיקתך.
אני מקווה שזה עונה על השאלות.
חג שמח
ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)