קנדידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנדידה
    חמוטל
    20/05/2010

בס"ד

שלום ד"ר
    רציתי לדעת אם ידוע לך על בעית הקנדידה והאם זה נכון שהמצאותה גורמת לבעיות פריון,קושי בירידה במשקל,עייפות וכו'?
    קראתי על כך באינטרנט ואני שוקלת לעשות בדיקת צואה אך חוששת מאינטרסים אישיים של אותה מרפאה.
    אני בת 36,בלוטת התריס שלי מתפקדת טוב אך אני לא מצליחה להכנס להריון שלישי(!!!!) כבר שנתיים, עייפה כל הזמן ובנוסף לא מצליחה לרדת במשקל.מה קורה לי? אילו בדיקות עוד ניתן לעשות מלבד בדיקות דם כלליות?
    שבוע טוב,
    חמוטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה

הוספת תגובה

• קנדידה

ד''ר יעל כוכבי
    20/05/2010

שלום, חמוטל
    שאלתך הראשונה קשורה לקנדידה , שזהו בעצם שמר (שמרים) שמצוי בגוף של כולנו באופן טבעי,
    וגורם לבעיה רק בשנוי בגוף, למשל: דלקת בנרתיק בזמן נטילת גלולות או הריון , עקב השנוי ההורמונלי, דלקת בנרתיק בחולות סוכרת או לאחר טיפול אנטיביוטי, מעטה לבן על הלשון וברירית הפה עקב שימוש במשאפים לאסטמה המכילים סטרואידים. באנשים עם פגיעה קשה במערכת החיסונית, למשל חולי איידס, או אנשים שנוטלים תרופות שמדכאות את המערכת החיסונית (סטרואידים לתקופה ממושכת, תרופות למניעת דחיית איבר מושתל), יכולים להיות ביטויים קשים של חולי ע"י קנדידה.
    לסיכום, באדם בריא אין לקנדידה אותה משמעות, לפי הרפואה הקונבנציונלית, שמיוחסת לה ע"י הרפואה האלטרנטיבית.
    לגבי שאלתך השניה: אי-פוריות שניונית והשמנה יכולות לנבע מסיבות שונות, למשל : הפרעות הורמונליות. כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג וגניקולוג.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו