מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץירון04/11/2007
ביום חמישי בלילה בשעה לערך 4:30 התעוררתי מתוך שינה עם הרגשה קצת משונה, לא יכולתי להרדם חזרה, הרגשתי מעט הזעה, דופק מהיר ומעט צמרמורות/רעד, הלכתי לשירותים, היתה לי יציאה מאוד רכה והתקפי שיעולים, דמעת והרגשה נחסית, כאילו מנותק ולא שייך.
אחרי היציאה כבר לא יכולתי להירדם, אבל הרגשתי מעט חולשה בגפיים, במהלך כל היום הייתי עייף ועיניים שנוטות להירדם, ללא סימנים אחרים.
בלילה לאחר מכן שוב קמתי משינה בשעה 01:30 לערך עם הזעה קלה, והרגשה של צרבת מציקה, לאחר מספר דקות התחלתי שוב להשתעל וניסיון לפלוט משהו מהגרון (פעם אחת הרגשתי חומצה בפה ופעם נוספת פלטתי קצף), היציאה הפעם היתה רכה עד שלשול כאשר בכל הזמן הזה מידי פעם צרבת וגזים מהקיבה בטעם של ארוחת הערב שאכלתי בסביבות 09:00.
בבוקר ישנתי בקושי כאשר כל כמה דקות עדיין יש צרבת ובנוסף הרגשה של כמו כדור בגרון ובשקע בין הריאות (אני מאמין ששם ממוקמת הסרעפת).
מידי פעם גם גרעפסים עם טעם של האוכל האחרון ולעיתים רחוקות יותר גרעפס שמעלה לי חומצה ללוע.
לפני הצהריים התחילו לי בחילות שלאחריהן מס' פעמים פלטתי, נראה לי מיצי קיבה עם שאריות האוכל. 3 פעמים קטנות ושתי הקאות יותר גדולות.
הפליטות הקלו עלי קצת ואיפשרו לי להרדם, לפני הפליטות, כמעט כל גיהוק או גרעפס (לא הרבה) גרמו לתחושת דקירה קטנה וקצרה בין הצלעות (כנראה במיקום הסרעפת).
עכשיו אני כבר לא מרגיש טעם של אוכל בזיהוקים וגרעפסים (שכבר אין לי הרבה) אבל מרגיש תחושה כללית של טיפה חולשה ומיחושים קטנים בבטן ובראש (לא מטרידים, אבל כנראה נגרמו מהמאמץ לפלוט, הבחילות והשיעולים).
אגב, מאחר ואני חש עכשיו חולשה ותחושת חולי כללית, מדדתי חום - 37.7.
- האם יש קשר בין כל הסימנים ?
- האם כל הסימנים יכולים לנבוע מצרבת ו/או רפלוקס ?
- האם אופיינית הזעה (רק למס' דקות) ויציאה רכה לצרבת/רפלוקס ?
- האם ישנן עוד אפשרויות שבאות בחשבון ?
- האם מומלץ ללכץ להיבדק או שמספיקות המלצות לטיפול ביתי ?
(לציין כי מידי כמה שבועות/חודשים יש לי תופעות של צרבת ושעול חזק שמגיע לפעמים ללא הצרבת לתקופה של שעה שעתיים שלאחריהן אני מרגיש עייפות רבה ונרדם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבות ועוד
ד''ר גרי בלומברג05/11/2007שלום אבי
קודם כל התלונות יכולות לנבוע ממחלה וירלית. החום הלא גבוה רק תומך באבחנה. אם זאת נשמע שיש לך בעיה עם רפלוקס. האם עברת בירור או רק התענינת בנושא?
אם הבעיה מחלה וירלית אז הטיפול הוא להקלה עד שהוירוס סולק ע"י גופך. מנוחה, שתייה מרובה. אבל אם אין שיפור תוך זמן קצר כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה שלך.
לגבי הצרבות והשיעול אני ממליצה לדבר עם רופא/ת המשפחה שלך לגבי קיום של רפלוקס. תלוי בגילך והיסטוריה משפחתית מה עופי הבירור - אבל ברוב המקרים ניתן לטפל עם הצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו....... עוד דבר
ירון06/11/2007א. התחושה הרעה חלפה אחה"צ (לאחר ההקאה) אבל לאחר מספר דקות התחלתי להשתעל, לא רצוף אבל די חזק (שיעול נבחני מעט), כמו-כן החום נע בין 36.5-36.9.
מידי פעם צרבת בבוקר לאחר הקימה שנמשכת כשעתיים-שלוש.
- האם זה תומך במחלה וירלית ?
מאז יום שבת לפעמים חולשה ושיעול כאשר היום בבוקר הרגשתי חולשה יותר קשה עם הרגשה כאילו אני נכבה או נופל מתשישות ולאחר מכן שיעול שנמשך דקות ארוכות עם בחילות לפעמים (יתכן בגלל השיעול החזק ?).
- האם כל זה תומך במחלה וירלית ?
- נראה לי שהיום אבקר רופא, אבל אין לי מושג במה הוא יכול להועיל !
- יתכן כי מחלה וירלית גם הציתה את הצרבת הקשה ואת ההקאה של האוכל ביום שבת ?
ב. אחד הרופאים בפורום המענה לאותה שאלה, שלח אותי למיון (לא הלכתי כמובן) אבל שאלתי האם הצעתו נראית לך הגיונית ? יש משהו בסיפור שלי שדורש הליכה למיון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג06/11/2007שלום
מה שאתה מספר עדיין מתאים למחלה וירלית.
אני לא רואה משהו במה שסיפרת עד כה שמצדיק פנייה לבית חולים. אני כן חוזרת וממליצה לפנות לרופא/ת משפחה. בדיקה גופנית והתייחסות לתלונות שלך יכולים לעזור.
מאחלת לך החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)