מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בבטן עקב אי אכילהישראל .ס.06/07/2010
נפיחות בבטן עקב אי אכילה זה אפשרי? יש דבר כזה?
לפחות 4 פעמים בשבוע אני אוכל עד השעה צלחת אורז עם מעט תפוחי אדמה ובגט (כפרי=דיאט) עם חביתה או טונה . וזה עד 3 אחרי הצהריים. בגלל העבודה וקימה מאוחרת. יש לי נפיחות בבטן או כרס קטנה . אומרים לי שהשמנתי אבל אני לא מבין אייך כי הכל אני אהוכל דיאט ומעדני חלב למשל לא יותר מ2 אחוז שומן.
יתכן שיש לי בטן נפוחה מחוסר תזונה/אכילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בבטן
ד''ר יעל כוכבי07/07/2010שלום לך,
נפיחות בבטן נגרמת עקב רבוי גזים בד"כ .
סיבות אפשריות: בליעת אויר (אירופגיה) עקב אכילה מהירה, דיבור בזמן אכילה, סטרס,
משקאות מוגזים, סוכרים במזון (פרוקטוז) הגורמים לתסיסה של בקטריות מייצרות גז,
ירקות מסוימים (בעיקר ממשפחת המצליבים: ברוקולי, כרוב, כרובית), קטניות (חומוס),
רגישות למזונות (למשל ללקטוז, סוכר החלב), תסמונת המעי הרגיש ועוד.
פתרונות אפשריים: אכילה מסודרת, מגוונת, אידוי של ירקות , החלפת מים בבישול קטניות,
המנעות ממשקאות מוגזים, הפחתת גורמי סטרס, תכשיר לקטובצילים ועוד.
בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה
ישראל .ס.07/07/2010על התשובה המהירה כבר מצאתי 3 דברים שאצלי פעילים מאוד
אכילה לא סדירה.
מתח גבוה
ושתיית מוגזים.
תודה עלח התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)