מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחרחורות קשותeyal07/07/2010
שלום,
אני בן 31, בריא בד"כ.
מזה כשבועיים אני סובל מסחרחורות קשות, תחושה של "הולך להתעלף" ולאחרונה גם חוסר שיווי משקל. מצב זה קורה לי לאחר ארוחת הצהריים במקום העבודה (אני עובד בסביבה משרדית) והוא נמשך כשעתיים. התחושות הם כה קשות שמונעות ממני לעבוד בזמן זה.
אני רוצה לציין שבארוחות האחרות (בבית) אין לי בעיה דומה. כמו כן מצב זה לא קורה בזמן פעילות גופנית.
ניסיתי לשתות משקאות מתוקים במהלך הסחרחורות אך הם לא גרמו לשינוי כלשהו את המצב. ניסיתי להרים את הרגליים אך גם זה לא עזר.
פניתי לרופא המשפחה והיא אמרה לי, על סמך בדיקות דם מלפני חצי שנה כי רמת ה-B12 אצלי נמוכה (183 Pmol/L) וזהו הגורם לתופעה זו. ועל כן נתנה לי כדורי מציצה מתחת ללשון של ויטמין B12 בעלי 1000מק"ג כל אחד.
לאחר 3 ימי טיפול עם הכדורים לא חל שיפור במצבי.
שאלותיי הם:
1) האם ייתכן כי האבחון מוטעה? אם כן, אילו מחלות נוספות כדאי לשלול? איך שוללים?
2) תוך כמה זמן אדע אם הטיפול הזה היה נכון?
3) האם כדאי לבצע בדיקות נוספות כלשהן במיידי? או כדאי לחכות ולראות אם הטיפול הזה עוזר?
4) האם ייתכן שהבעיה נגרמת משילוב של שתי מחלות שונות? אילו מחלות?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות קשות
ד``ר אלון מרגלית08/07/2010שלום אייל
אכן שאלות טובות ובעיה קשה וללא ספק מטרידה בגילך.
הטיפול בחוסר ויטמין 12B אינו מיידי ויש צורך לחכות לפחות מספר שבועות עד להשגת השיפור.
צדקה רופאת המשפחה שבדקה ומצאה את החוסר בויטמין ונתנה טיפול הולם.
כעת נותר לבצע 2 דברים: א' להמתין בסבלנות לתוצאות הטיפול ובינתיים לעשות בדיקה חוזרת לאחר שבועיים לוודא שרמת הויטמין עולה בהדרגה
ב' לברר מדוע יש לך רמה נמוכה - האם אינך אוכל בשר שהוא המקור העיקרי לויטמין זה? אולי יש בעיית ספיגה במעי?
מציע בכל מקרה שתחזור לרופאה לביקורת
אם אתה שואל לגבי שילוב של בעיות, אכן יש לי הצעה נוספת - שתה כמות גדולה של נוזלים ובעיקר מים - לפחות 3-4 ליטר ביום. בארצנו החמה התייבשות בלתי מורגשת היא אחת הסיבות העיקריות לסחרחורת קשה.
בהצלחה ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)