מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין b12 בגבול התחתוןיפית23/07/2010
שלום,
הרופא הפנה אותי לבדיקת דם לאחר שהתלוננתי על עייפות יתר.
ערכו של ה-b12 יצא 289 , כשהטווח התקין הינו211-911. ההמוגלובין יצא 13.1.
האם ייתכן שבכ"ז חסר לי b12 למרות הימצאותו בטווח התקין? האם זו יכולה להיות הסיבה לעייפות היתר שממנה אני סובלת? האם כדאי לי לקחת תוסף מזון של ויטמין b12 ( יש לציין שאני צמחונית).
אני די חוששת מתופעות לוואי. קראתי שנטילת תוסף של הויטמין הנ"ל עלול לגרום לפריחה, שילשולים
וירידה בראייה למי שסובל ממחלת ניוון ברשתית. יש לי מספר גבוה במשקפיים וצילינדר ובשלוש
השנים האחרונות המס' עלה- האם יש חשש שראייתי תדרדר בעקבות נטילת הויטמין?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין b12 בגבול התחתון
ד''ר יעל כוכבי24/07/2010שלום לך,
נכון שהערכים של הויטמין אצלך בטווח הנורמה, אבל לפעמים בדיקתם לא משקפת את המצב האמיתי
בגוף (ערך "שקרי" עקב אכילת אצות למשל) והבדיקה הדרושה היא MMA (חומצה מתיל מלונית).
עייפות יכולה להגרם מסיבות שונות. בגלל היותך צמחונית, מומלץ שתצרכי תוסף של ויטמין זה.
לגבי תופעות הלואי שציינת : אינן שכיחות . במקרה של בעיה בעצב הראייה ניתן להתיעץ עם רופא עיניים
ולהחליף לתוסף שהוא הידרוקסיקובלמין ולא ציאנוקובלמין. (מומלץ גם באי ספיקת כליות ולאחר
הרחבת כלי דם עם תומכנים).
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם כדאי לי לבקש מהרופא
יפית25/07/2010שיפנה אותי לבדיקת MMA? משום מה הרופא לא ביקש שיבדקו את רמת הMMA בגופי בהפנייה לבדיקת דם. או שאולי כדאי לי קודם ליטול את הויטמין למשך מס' חודשים ורק אח"כ לעשות שוב בדיקת דם?
האם אני אצטרך לקחת את הויטמין למשך כל החיים, לאור העובדה שאני צמחונית?
בתודה מראש,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא קיבלתי מענה לשאלתי?
יפית27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין בי12
ד''ר יעל כוכבי28/07/2010שלום לך,
הבדיקה MMA אינה שגרתית וכנראה אינה בסל הבריאות.(אולי אפשר לבדוק באופן פרטי)
ההצעה שלך ליטול תוסף ולבדוק שוב לאחר מספר חדשים- הגיונית .
במידה ואינך צורכת בי12 מהמזון, תצטרכי אכן תוספים כל חייך.
לבריאותף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)