ויטמין b12 בגבול התחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין b12 בגבול התחתון
    יפית
    23/07/2010

שלום,
    הרופא הפנה אותי לבדיקת דם לאחר שהתלוננתי על עייפות יתר.
    ערכו של ה-b12 יצא 289 , כשהטווח התקין הינו211-911. ההמוגלובין יצא 13.1.
    האם ייתכן שבכ"ז חסר לי b12 למרות הימצאותו בטווח התקין? האם זו יכולה להיות הסיבה לעייפות היתר שממנה אני סובלת? האם כדאי לי לקחת תוסף מזון של ויטמין b12 ( יש לציין שאני צמחונית).
    אני די חוששת מתופעות לוואי. קראתי שנטילת תוסף של הויטמין הנ"ל עלול לגרום לפריחה, שילשולים
    וירידה בראייה למי שסובל ממחלת ניוון ברשתית. יש לי מספר גבוה במשקפיים וצילינדר ובשלוש
    השנים האחרונות המס' עלה- האם יש חשש שראייתי תדרדר בעקבות נטילת הויטמין?

בתודה מראש,
    יפית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין b12 בגבול התחתון

הוספת תגובה

• ויטמין b12 בגבול התחתון

ד''ר יעל כוכבי
    24/07/2010

שלום לך,
    נכון שהערכים של הויטמין אצלך בטווח הנורמה, אבל לפעמים בדיקתם לא משקפת את המצב האמיתי
    בגוף (ערך "שקרי" עקב אכילת אצות למשל) והבדיקה הדרושה היא MMA (חומצה מתיל מלונית).
    עייפות יכולה להגרם מסיבות שונות. בגלל היותך צמחונית, מומלץ שתצרכי תוסף של ויטמין זה.
    לגבי תופעות הלואי שציינת : אינן שכיחות . במקרה של בעיה בעצב הראייה ניתן להתיעץ עם רופא עיניים
    ולהחליף לתוסף שהוא הידרוקסיקובלמין ולא ציאנוקובלמין. (מומלץ גם באי ספיקת כליות ולאחר
    הרחבת כלי דם עם תומכנים).
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. האם כדאי לי לבקש מהרופא

יפית
    25/07/2010

שיפנה אותי לבדיקת MMA? משום מה הרופא לא ביקש שיבדקו את רמת הMMA בגופי בהפנייה לבדיקת דם. או שאולי כדאי לי קודם ליטול את הויטמין למשך מס' חודשים ורק אח"כ לעשות שוב בדיקת דם?
    האם אני אצטרך לקחת את הויטמין למשך כל החיים, לאור העובדה שאני צמחונית?

בתודה מראש,
    יפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי מענה לשאלתי?

יפית
    27/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין בי12

ד''ר יעל כוכבי
    28/07/2010

שלום לך,
    הבדיקה MMA אינה שגרתית וכנראה אינה בסל הבריאות.(אולי אפשר לבדוק באופן פרטי)
    ההצעה שלך ליטול תוסף ולבדוק שוב לאחר מספר חדשים- הגיונית .
    במידה ואינך צורכת בי12 מהמזון, תצטרכי אכן תוספים כל חייך.
    לבריאותף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו