Lymphocytes % עזרה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Lymphocytes % עזרה בבקשה
    ירון
    10/11/2007

לד"ר הנכבד שלום רב!

אני בחור בן 19 וחצי. עשיתי בדיקת דם ויצאה תוצאה חריגה: Lymphocytes % 44.5 (בספירת דם-מכשיר) שרשום שהגבול העליון הוא 43. שאר הבדיקות יצאו תקינות.

מה זה אומר? מה צריך לעשות? והאם זה קשור לכך שאני מרגיש עייפות קשה ותשישות?

אודה מאוד לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Lymphocytes % עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• לימפוציטים

ד''ר גרי בלומברג
    10/11/2007

שלום, נתי

ספירת כדוריות דם לבנות (שלימפוציטים קבוצה אחת מהן) נעשת לרוב במכשיר שלוקח שדה במיקרוסקופ וסופר את הסוגים. לא כל שדה זהה לכל שדה אחר ולכן הספירה אינה מדויקת. גם לא תמיד המכשיר מזהה את כל התאים נכון. במקרים שספירה מדויקת יותר דרושה עושים ע"י בן אדם אבל גם זה מושפע מבחירת השדה.

אבל - בגדול - אם המספר סה"כ של הכדוריות דם הלבנות (לאוקוציטים, WBC) תקין אין משמועת לשינויים באחוזים. אם יש חריגה גם במספר של הקבוצה וגם באחוזים שלה - אז יכולה להיות משמועת, אבל לא תמיד.

לכן ספירת הדם שלך תקינה. לגבי סיבות לעייפות ותשישות - יש לברר את אורח החיים שלך. חוסר שינה, תזונה לא טובה, חוסר פעילות גופנית, שעות עבודה/למידה ארוכות, לחצים נפשיים - כולם יכולים לגרום לתשישות ועייפות. גם דכאון יכול. תן את הדעת לאפשרויות אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר

ירון
    10/11/2007

האם יתכן שאני סובל מדום נשימה שגורם לעייפות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

ירון
    10/11/2007

שכחתי לציין שאני קם עייף, אני קם כאילו לא ישנתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דום משימה בשינה

ד''ר גרי בלומברג
    10/11/2007

נתי, שלום

עייפות בבוקר כן סימפטום של דום נשימה (יותר נכון לקרוא לזה הפסקות נשימה בשינה), אבל לא רק קשורה אליו. המחלה מופיעה בדר"כ באנשים בעלי עודף משקל, בעיקר עם צוואר עבה. קשור לנחירות ולתופעה שנרדמים בקלות במשך היום.

האבחנה נעשת בעזרת מעבדת שינה. אבל כדאי שתדע מראש שהטיפול המומלץ הוא לישון עם מסיכה על הפנים. רק במיעוט המקרים טיפול ניתוחי מתאים ועוזר.

כדאי להתיעץ עם רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי

נתי
    10/11/2007

היי ד"ר

תודה על התשובה.

אולי ניתוח להוצאת שקדים יכול לעזור (בהנחה שאני סובל מדום נשימה)? כי יש לי שקדים מוגדלים-היפרטרופיים. לצערי הרופאת משפחה לא העלתה כלל את האפשרות של דום נשימה. אולי המודעות של רופאי משפחה לנושא זה נמוכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    10/11/2007

שלום

כדאי לברר קודם אם זו האבחנה לפני שחושבים על טיפול ניתוחי. ממליצה לעבור בדיקת רופא אף אוזן גרון ולפי התוצאות לעשות מעבדת שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו