בחילה וחוסר ראיה רגעי בעיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילה וחוסר ראיה רגעי בעיניים
    אני
    29/07/2010

שלום רב, אני בת 35, נוטלת כ-9 חודשים תרופת פלוטין עקב לחץ נפשי. היום בבוקר קמתי ולאחר כמה דקות הרגשתי בחילה חזקה וכשהייתי בשירותים, פתאום לא ראיתי כלום בעיניים. נבהלתי ומהר חזרתי לשכב במיטה. לאחר כ-20 דקות כשהתאוששתי, קמתי לצחצח שיניים ושוב הרגשתי בחילה
    וטשטוש בעיניים אך לא כמו מקודם. שוב חזרתי למיטה ונשארתי שם כשעתיים. לאחר מכן, קמתי
    והלכתי למקרר כדי לקחת מים כדי לשתות ולפתע שוב הרגשתי הרגשה מוזרה ומעין טשטוש קצר בעיניים, ישבתי מהר על הרצפה אך הפעם זה היה קצר מאוד ומהר הלכתי לשכב על הספה.
    אשמח לשמוע מה זה יכול להיות כי זה ממש הלחיץ אותי. תופעה זו קראה לי לפני כ-10 חודשים שניסיתי לקחת את תרופת האלטרלוט ולא הגבתי טוב אליה אבל עכשיו אני כבר רגילה לפלוטין.
    ואני לוקחת 20 מ"ג בצורה קבועה. האם יש קשר לכדורים אלו?
    אשמח לכל עצה שתתנו בענייני. תודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר ראיה רגעי

ד``ר אלון מרגלית
    29/07/2010

התופעה שאת מתארת מוכרת היטב וקשורה בירידת לחץ דם כאשר עוברים ממצב שכיבה לעמידה ובעיקר כאשר אין מספיק נוזלים בגוף (התייבשות שמחוסר שתיה לרוב)
    מציע שתשתי כמות שתיה נאותה בעיקר בימים חמים אלו - 12-14 כוסות מים ביום
    במעבר משכיבה לעמידה, רצוי לשבת מספר רגעים לפני הקימה לעמידה.
    אם בכל זאת מתרחשת התופעה, כדאי להתקפל לישיבה על הריצפה או לכופף את הראש בין הברכיים.
    לבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אני
    29/07/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה. בינתיים הלכתי לרופא משפחה והוא בדק אותי ואמר שזה אולי קשור לאוזן השמאלית שאחראית על שיווי משקל. הוא נתן לי כדורים stunarone ואמר לי לקחת 3 פעמים וגם ללכת לרופא אף אוזן גרון ליתר בטחון. הוא גם שלח אותי לבדיקות דם כלליות ובדיקת ויטמין די. האם כדאי לקחת את הכדורים האלו או שאולי באמת זה רק מצב של ירידת לחץ דם או התייבשות? (אתמול יחסית שתיתי כ-6/7 כוסות שתיה). אשמח לשמוע את עצתך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילה וטשטוש בראייה

ד''ר יעל כוכבי
    30/07/2010

שלום לך,
    בעיה באוזן הפנימית מתבטאת בד"כ בתחושת סחרחורת אמיתית , כלומר: החדר ממש מסתובב מול העיניים ולעפמים יש גם בחילה, הקאה וטינטון (זמזום באוזן).
    סטונרון הינה תרופה להקלת סחרחורת.
    הייתי מנסה קודם לשפר שתייה ולקום בזהירות ורק אם זה לא יועיל, אפשר גם לנסות סטונרון.
    אגב, פלוטין עלולה לגרום לתופעת לואי של בחילה, בד"כ בשלבים הראשונים של הטיפול או בהעלאת המינון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ד``ר אלון מרגלית
    31/07/2010

אם בעקבות שתייה מרובה אין שיפור, כדאי להמשיך ולעשות כפי שייעץ לך הרופא
    בברכה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אני
    04/08/2010

תודה רבה לכם רופאים יקרים על המענה המהיר. בינתיים עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות מלבד בדיקת ויטמין די שיצאה 11.2. הרופא שלי אמר שזה נמוך מאוד ומחסור בויטמין זה גורם לחולשה ולסחרחורות. האם זה נכון? האם ישנו קשר בין שני הדברים? תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בוטמין D

ד''ר יעל כוכבי
    04/08/2010

שלום לך,
    מחסור בויטמין D עלול לגרום לדלדול רקמת העצם, לחולשה של עצמות ושרירים וכן לכאבים, יתכן שגם לעייפות. לא מצאתי קשר לסחרחורת.
    די אופנתי היום לבדוק את רמת הויטמין הזה (ופתאום מתברר שלכולם חסר...) וחוסר בו "מואשם" כגורם
    למחלות שונות, בד"כ ללא הוכחה מוצקה במחקרים.
    הדרך הטובה ביותר היא לתקן את החסר ע"י תוספת טיפות ויטמין D ומזונות עשירים בו (דגים כגון סלמון , סרדינים וטונה) ואז להווכח אם גם הסימפטומים נעלמו.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו