מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער וסחרחורתגל06/08/2010
שלום,
ב3 חודשים האחרונים אכלתי ממש לא טוב (שוקולד, והמון פחמימות והרבה פחות בשר וירקות) ולא מסודר, כמעט ולא ישנתי (תקופת מבחנים...) והגעתי למצב שהשיער מאוד נושר לי, וכל פעם שאני קמה מישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה יש לי סחרחורת ואני רואה הכל שחור כאילו אני עוד שניה מתעלפת.. אני מחזיקה במשהו וזה עובר אחרי כמה שניות...
עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות (הכל ממש באמצע, הבדיקות הכי טובות שהיו לי איי פעם...), אני כן מקפידה לשתות לפחות 6 כוסות מים ביום ובימים שאני עובדת פי 3 יותר...
מה זה יכול להיות? מה הסיבה לנשירה ולירידת לחץ דם הזו? ואילו בדיקות נוספות עליי לעשות?
תודה!!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער וסחרחורת
ד''ר יעל כוכבי06/08/2010שלום לך,
נשירת שיער יכולה לנבוע משנויים הורמונליים: למשל הפסקת גלולות, חסרים תזונתיים וסטרס.
סחרחורת: מסיבות שונות- חסרים תזונתיים, חוסר שתייה, אנמיה וכו' (יש בפירוט ב"שאלות נפוצות")
יש צורך לשתות כ10-12 כוסות ליום לפחות, במיוחד בימים חמים אלה.
בתקופת בחינות יש גם גורמים של חוסר שינה , קפאין, סיגריות?
כך שבמיוחד בתקופת בחינות כדאי לנסות ככל האפשר לשמור על תזונה מאוזנת, תוספת ויטמינים, שתייה מספקת, שינה בריאה , הרפייה והפחתה למינימום של חומרים ממריצים.(במקום- עדיפה פעילות גופנית).
בהצלחה ולבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל07/08/2010הי יעל,
אני לא הפסקתי עם הגלולות, ואני לא שותה קפה או מעשנת, עכשיו שנגמרו הבחינות אני כן משתדלת לאכול נכון יותר, לישון הרבה ולשתות יותר. האם יש צורך בבדיקות נוספות מלבד בדיקות הדם הרגילות? (הדבר המיוחד היחיד שהיה בבדיקה היה הTSH שיצא בנורמה)
והאם עכשיו יפסיק לנשור לי השיער והסחרחורות?
שוב תודה!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעל כוכבי07/08/2010שלום לך,
אם גופך חווה סטרס בחודשים האחרונים, יקח זמן להתאושש וטוב שנקטת צעדים לעזור לו.
מה הערך של TSH ? יתכן שכדאי להתמקד בזה.
לבריאות, (למה את לא ישנה בשעות כאלה?...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל07/08/2010הי,
הTSH הוא 1.24. הפריטין הוא 23, המוגלובין 13.4. ברזל וB12 לא נתנו לי לעשות כי יש נוהל חדש שאפשר לבדוק אותם רק פעם בשנתיים (ועשיתי בדיקות לפני שנה...)
חח ואני לא ישנה בשעות כאלה כי התרגלתי לישון כל יום ב4 בבוקר בגלל המבחנים! (אבל לפחות עכשיו אני קמה בצהרים ולא ב8 בבוקר :) )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער וסחרחורת
ד''ר יעל כוכבי07/08/2010שלום לך,
טעות שלי- חשבתי שהתכוונת לTSH שיצא מהנורמה, ואכן הערך תקין.
הפריטין קצת נמוך.
אולי קצת תוספים , להעשיר בברזל את האוכל , להתיעץ עם הרופא הטוב ביותר, דר' זמן
והכל יסתדר.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)