נשירת שיער וסחרחורת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשירת שיער וסחרחורת
    גל
    06/08/2010

שלום,
    ב3 חודשים האחרונים אכלתי ממש לא טוב (שוקולד, והמון פחמימות והרבה פחות בשר וירקות) ולא מסודר, כמעט ולא ישנתי (תקופת מבחנים...) והגעתי למצב שהשיער מאוד נושר לי, וכל פעם שאני קמה מישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה יש לי סחרחורת ואני רואה הכל שחור כאילו אני עוד שניה מתעלפת.. אני מחזיקה במשהו וזה עובר אחרי כמה שניות...
    עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות (הכל ממש באמצע, הבדיקות הכי טובות שהיו לי איי פעם...), אני כן מקפידה לשתות לפחות 6 כוסות מים ביום ובימים שאני עובדת פי 3 יותר...
    מה זה יכול להיות? מה הסיבה לנשירה ולירידת לחץ דם הזו? ואילו בדיקות נוספות עליי לעשות?
    תודה!!
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער וסחרחורת

הוספת תגובה

• נשירת שיער וסחרחורת

ד''ר יעל כוכבי
    06/08/2010

שלום לך,
    נשירת שיער יכולה לנבוע משנויים הורמונליים: למשל הפסקת גלולות, חסרים תזונתיים וסטרס.
    סחרחורת: מסיבות שונות- חסרים תזונתיים, חוסר שתייה, אנמיה וכו' (יש בפירוט ב"שאלות נפוצות")
    יש צורך לשתות כ10-12 כוסות ליום לפחות, במיוחד בימים חמים אלה.
    בתקופת בחינות יש גם גורמים של חוסר שינה , קפאין, סיגריות?
    כך שבמיוחד בתקופת בחינות כדאי לנסות ככל האפשר לשמור על תזונה מאוזנת, תוספת ויטמינים, שתייה מספקת, שינה בריאה , הרפייה והפחתה למינימום של חומרים ממריצים.(במקום- עדיפה פעילות גופנית).
    בהצלחה ולבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    07/08/2010

הי יעל,
    אני לא הפסקתי עם הגלולות, ואני לא שותה קפה או מעשנת, עכשיו שנגמרו הבחינות אני כן משתדלת לאכול נכון יותר, לישון הרבה ולשתות יותר. האם יש צורך בבדיקות נוספות מלבד בדיקות הדם הרגילות? (הדבר המיוחד היחיד שהיה בבדיקה היה הTSH שיצא בנורמה)
    והאם עכשיו יפסיק לנשור לי השיער והסחרחורות?
    שוב תודה!
    גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר יעל כוכבי
    07/08/2010

שלום לך,
    אם גופך חווה סטרס בחודשים האחרונים, יקח זמן להתאושש וטוב שנקטת צעדים לעזור לו.
    מה הערך של TSH ? יתכן שכדאי להתמקד בזה.
    לבריאות, (למה את לא ישנה בשעות כאלה?...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    07/08/2010

הי,
    הTSH הוא 1.24. הפריטין הוא 23, המוגלובין 13.4. ברזל וB12 לא נתנו לי לעשות כי יש נוהל חדש שאפשר לבדוק אותם רק פעם בשנתיים (ועשיתי בדיקות לפני שנה...)
    חח ואני לא ישנה בשעות כאלה כי התרגלתי לישון כל יום ב4 בבוקר בגלל המבחנים! (אבל לפחות עכשיו אני קמה בצהרים ולא ב8 בבוקר :) )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער וסחרחורת

ד''ר יעל כוכבי
    07/08/2010

שלום לך,
    טעות שלי- חשבתי שהתכוונת לTSH שיצא מהנורמה, ואכן הערך תקין.
    הפריטין קצת נמוך.
    אולי קצת תוספים , להעשיר בברזל את האוכל , להתיעץ עם הרופא הטוב ביותר, דר' זמן
    והכל יסתדר.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו