מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות יתר לרעשיםשני07/08/2010
שלום
אני בת 27
יש לי בעיה של רגישות יתר לרעשים. בחיי היומיום שלי אני אוהבת שקט וזה לא מסתדר לרוב האנשים שסביבי.
זה מתבטא בזה שקשה לי לשמוע טלויזיה ברמה שלרוב האנשים נראת נורמלית, אני תמיד מבקשת להנמיך עוד ועוד. כנ"ל לגבי מוזיקה בבית, במסעדה או בחנויות. אני שונאת צלצולים של פלאפונים או טלפונים ומעדיפה להסתובב בלי. יש לי בעיה עם אנשים שמדברים חזק או מהר מדי, ואני תמיד מעדיפה קול נמוך על קול גבוה לדוגמה אני שומעת רק זמרים עם קול נמוך ואפילו מעדיפה לקחת קורסים עם מרצים מאשר עם מרצות בגלל הקול.
לא כל רעשי הרקע מפריעים לי (אני מרגישה שזה גם משתנה מפעם לפעם) אבל אם יש רעש רקע שמפריע לי אני ממש מאבדת סבלנות ונהית עצבנית.
עם זאת כשאני יוצאת בערב לרקוד או הולכת לחתונה הרעש לא מפריע לי ואני אוהבת שיש מוזיקה ורוקדים.
אני לא יודעת למה הבעיה הזו קשורה ולכן הפנתי אותה אליכם. מה אפשר לעשות והאם יש צורך לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר לרעשים
ד``ר אלון מרגלית07/08/2010שלום שני
ראשית להרגיעך - זה לא נשמע כמו בעיה רפואית ובוודאי שלא מסוכנת.
יחד עם זאת אין ספק שזו בעיה מטרידה בהתנהלות ובהתנהגות היום-יומית שלך.
אני מציע שתראי זאת במינוח שאת עצמך טבעת - רגישות יתר לרעשים. יש אנשים שיש להם רגישות יתר לטעמים שונים, לטמפרטורה מסוימת, רגישות יתר בקיבה ואלרגיה לחומרים מסוימים.
בכל הנושאים הללו המפתח טמון ביכולת ההסתגלות. ככל שיכולת ההסתגלות גבוהה כך אנו חיים בשלום עם התופעה. ככל שנלחם בתופעה, נסבול.
דרכים פשוטות כמו המנעות מסביבה רועשת, אזניות עם מוזיקה שקטה ומרגיעה, לימוד של הרפייה ודמיון מודרך של שמע (שאת יכולה לקבל אצלנו) וכד' יעזרו לך ללא ספק להסתגל ולשפר את איכות חייך.
בהצלחה וברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)