מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הרגשת דפקים בבטן היא ארוע חריג ויש לבדוק זאת?מיכל11/08/2010
שלום רב,
הנני בן 30 ולא בחור רזה כבר כמה חודשים אני מרגיש דופק בבטן הולך ובא.
בדקתי את הנושא באינטרנט והופתעתי לגלות כי יכולות להיות בעיות באורטה.(מה שכן לאמא שלי ישנה בעיה באורטה)
האם הרגשת דפקים בבטן היא ארוע חריג ויש לבדוק זאת או שזה ארוע שכיח למדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בבטן
ד''ר יעל כוכבי11/08/2010שלום לך,
יתכן שבגלל מבנה גופך הרזה ומודעות שלך לדופק, אתה חש בו לפעמים.
התרחבות באבי העורקים (אנוריזמה) קלה יחסית לאבחון בבדיקת אולטראסאונד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
גיל12/08/2010אינני רזה,ואני חש בדופק רק כאשר הנני מניח את היד על הבטן -לעיתים חש את הדופק יותר חזק ולעיתים יותר חלש.
האם תופעה זו היא תופעה שכיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק בבטן
ד''ר יעל כוכבי13/08/2010שלום לך,
כאמור- מאד יכול להיות שזה חסר משמעות וזוהי רק מודעות -יתר שלך לדופק נורמלי.
מאידך, כדאי שתפנה לרופא המשפחה שלך לבדיקה גופנית ואולי גם אולטרא-סאונד.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אןלטראסאונד
גיל14/08/2010שלום רב,
ביצעתי בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה לפני כחודש למעקב אחר המנגיומה בכבד וטריסריון.
האם הרופאים גם מסתכלים על האורטה למרות שלא היה כתוב בהפנייה ואם משהו לא היה כשורה היו אומרים לי?
או שמסתכלים רק ממה שמפני בהפנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפרצת ?
ד''ר יעל כוכבי16/08/2010שלום לך,
איך השתנו השם והמין שלך?
בבדיקת אולטראסאונד בטן פשוטה אפשר לאבחן התרחבות של אבי העורקים.
בד"כ מדובר בבעיה "שקטה" ללא סימפטומים ובעולם המערבי התחילו לבצע אבחון מוקדם של הבעיה בקבוצות סיכון:
גיל 65 ומעלה,בעיקר גברים , סיפור משפחתי כאשר מדובר בקרוב מדרגה ראשונה עם מפרצת באאורטה ,עישון, מחלת לב, יתר לחץ דם,טרשת עורקים ומחלת עורקי צואר .
לגבי בדיקת הUS עצמה: נראה לי שהטכנאי והרופא צריכים לאתר התרחבות , גם אם לא נשאלה
שאלה ספיציפית. יכול לעזור אם הרופא המפנה יתקשר למכון הבודק ויבקש לשים "עוד עין" על הבדיקה שנעשתה.
לבריאות,
נ"ב : יתכן שההמנגיומה גורמת לתחושת הדופק שתארת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)