פחד מוות מבדיקה לא נעימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מוות מבדיקה לא נעימה
    איילת
    12/08/2010

שלום
    רציתי לדעת כיצד מבוצעת בדיקת גסטרו(לא גסטרוסקופיה),לגבי כאבי בטן עם חשד לעצירות בילדה קטנה,
    אם תוכלו לתאר את אופן הבדיקה,משך זמן הבדיקה והאים כואבת או לא נעימה וכו-עלמנת למנוע חשש מהילדה,
    האמא רועדת מפחד בעצמה....
    אנא עזרו בתיאור הכי מדוייק שיכול להיות
    מה יעשו לה וכמה זמן ייקח האים יכאב
    אני ראיתי את ההודעות הקודמות של אנשים פה בפורום
    נורא מפחדת שהילדה לא תשתף פעולה או תצעק או שיכאב לה
    בברכה,
    אני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות מבדיקה לא נעימה

הוספת תגובה

• בדיקה לא נעימה

ד''ר יעל כוכבי
    13/08/2010

שלום לך, אם יקרה
    האם התכוונת לקולונוסקופיה?
    אני מבינה לליבך.
    בת כמה הילדה? האם הבדיקה הכרחית?
    לפי גיל הילדה ומידת שיתוף הפעולה הצפוי ממנה, אפשר להתיעץ עם הרופא המבצע לגבי אפשרות
    לדחות את הבדיקה או לעשות אותה עם טשטוש, כך שתסריט הזוועות שאת מדמיינת ימנע משתיכן.
    אם למבוגרים נותנים טשטוש והם לא מרגישים כלום , קל וחומר לילדה קטנה.
    בהצלחה ולבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

איילת
    14/08/2010

שלום דוקטור
    ילדה בת 10
    זו בדיקה רקטאלית לא קולונוסקופית
    הבנתי שמדובר סהכ ב2-3 דקות של מישוש והחדרת אצבע עם כפפה משומנת היטב בידי הרופא
    לא נעים אך לא בדיוק כואב
    הבדיקה הכרחית ולא ברת דחיה לטענת הרופא\
    מאחר והילדה הבינה איזה סרט הולך להיות פה ותיאורי רופא המשפחה את הנעשה הסבירו לה צע צעד
    הילדה שהיא ילדה מקסימה נבונה חמודה אחראית באמת טובה טובה טובה נכנסה להסטרי בכי לא נורמאלי הסתגרות בחדר ,לא אוכלת בקושי שותה לא מוכנה לדבר לא לקבל חיבוק אודיבוב ,
    לא מתקשרת עם הסביבה ומעדיפה לבכות או לישון\לא מכירה אותה ככה-הילדה החייכנית המתוקה הפתוחה שמשתפת פעולה לכל דבר
    מבחינתי להחזיק בכוח 2-3 דקות יחד עם הרופא את הילדה שיוריד שניה וחצי מכנס תחתון יחדיר יבדוק וישחרר אותה זה בסדר הפעלת הלחץ והכוח אם זאת עלולים לגרום בכי עז השתללות ברוגזים אחכ ובכי לא נורמאלי שיימשך עוד הרבה מעבר לבדיקה וזה לא טוב
    מה עושים?איך מתקשרים?איך מסבירים?
    לעניות דעתי בגלל שהילדה יודעת בהחלט שמדובר בדאגה לביריאותה היא כן תגיע תלך לבדיקה אך תבכה ותצרח ותעשה בעיות ולא בדיוק תשתף פעולה
    עזרתך חיונית
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לא נעימה

ד''ר יעל כוכבי
    16/08/2010

שלום לך, אם יקרה
    אכן , בדיקה רקטלית עלולה להיות מאד לא נעימה , ובעיקר לילדה בת 10.
    לא הייתי מכריחה אותה לעשות את הבדיקה. הייתי מנסה לשכנע, אולי למצוא רופאה שתעשה
    את הבדיקה (גסטרואנטרולוגית, למשל). אני לא מכירה את כל הסיפור , כמה זמן סובלת מעצירות
    והאם יש סימפטומים נוספים (כאבי בטן, ירידה במשקל, דימום רקטלי), אבל אם מתוכננת
    בדיקה אנדוסקופית כלשהי במסגרת הבירור, בטשטוש , (רקטוסקופיה, קולונוסקופיה קצרה), אז אפשר אולי להמנע מהבדיקה הרקטלית, אם הילדה בהיסטריה מזה.
    לפעמים סיבת העצירות בילדים הינה רגשית, וכל פעולה מלחיצה עלולה רק להחמיר את הבעיה.
    בהצלחה והרבה בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו