מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספת בדיקות מהימים האחרוניםגיל18/08/2010
במהלך 6 השנים האחרונות הומוגלובין בין 12-13 ספירת כדוריות דם אדומות בין4.0-4.5 ,
MCV,MCH MCHC,תקינים ו-HCT חורג מהנורמה 37%-39
לאחרונה עקב ברור נשלחתי לבדיקות אלקטרופורוזה של חלבון שתוצאותיהם מטרידות אותי במעט להלןתוצאות הבדיקות :
ALBUMIN-52.1
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5
על מה מצביעות תוצאות של הבדיקות הנ"ל?האם הם מצביעות כי הנני חולה בתלסמיה?
האם תוצאות של הבדיקות אלקרופורוזה של החלבון תקינות?
האם משכלול כלל התוצאות שלי ניתן לדעת את הסיבה לאנמיה הקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקטרופורזה של חלבוני דם
ד''ר יעל כוכבי18/08/2010שלום לך,
בהנחה שהערכים שהבאת הם בגרם לליטר, הם בטווח הנורמה.
אין קשר בין בדיקה זו לתלסמיה.
בתלסמיה האינדכסים של כדוריות הדם נמוכים והאבחנה מסתמכת על אלקטרופורזה של המוגלובין.
כאמור, כדאי להתיעץ עם המטולוג .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
גיל19/08/2010היי ד"ר ,אני מאוד לחוץ מחריגות בבדיקות הדם האחרונות
בבדיקות אלקטרופורוזה של חלבונים ישנם ערכים מסויימים שחורגים מן הגרף:
ALBUMIN-52.1 (מקסימום זה 50)
MONOCLONAL SPIKE 0.0
ALPHA 1-GLOBULINE)g\l-1.1
ALPHA 2-GLOBOLINE-5.6 (מינימום זה 6 )
BETA-GLOBULINE-7.9
GAMMA-GLOBULINE-8.5
על מה מצביעות חריגות אלו ?
האם החריגות +העובדה כי ההמוגלובין שלי נמוך(12-13 )כבר כמה שנים(כפי שציינתי מעלה+העובדה כי ספירת הדם שלי נמוכה(בין 4.0-4.5 )+ העובדה כי HCT נמוך
אך MCV,MCH תקין,יכול להצביע על תלסמיה?על איזה מחלה זה יכול להצביע?
על מה יכולים להצביע חריגות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
גיל19/08/2010אילו ערכים בבדיקות דם יש לבדוק על מנת לראות אם ישנה המוליזה בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בהחלט
ד''ר יעל כוכבי19/08/2010שלום , גיל
האבחון של אנמיה המוליטית נעשה ע"י בדיקות הדם הבאות: ספירת דם, רטיקולוציטים, LDH , הפטוגלובין, בילירובין.COOMBS .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה?
ד''ר יעל כוכבי19/08/2010שלום , גיל
אין ספק שאתה לחוץ מאד וגם לא ישן בלילה.
החריגות בחלבונים - קלות ולא ספיציפיות.
העובדה שיש לך המוגלובין יחסית נמוך ויציב כבר כמה שנים- דוקא צריכה להרגיע.
בתלסמיה MCV, MCH נמוכים- ואצלך תקינים.
כדאי להתיעץ עם המטולוג , שיאחד את כל הנתונים ויחליט לגבי המשך בירור.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)