כולסטרול גבוה כנגד כל הסיכויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה כנגד כל הסיכויים
    אלי
    24/08/2010

שלום

אני בן 38 ובריא. מעולם לא עישנתי ואני עוסק המון בספורט (אימוני משקולות בשילוב ריצה של כ 5 ק"מ 3 עד 4 פעמים בשבוע). עד לפני 5 שנים רמת הכולסטרול הכללי שלי הייתה תקינה לחלוטין (130 לערך). מאז ומתמיד אני שומר על תזונה בריאה (אני כמעט ןלא אוכל בשר או כל מזון שמן). לפני 4 שנים בדיקת הדם להפתעתי הראתה כולסטרול גבוה של 210. היות ובאותה תקופה סבלתי מדלקת גרון, הרופא שלי אמר שאין סיבה להתרגש כי יתכן וזו חריגה זמנית. חלפו מאז 4 שנים, לצערי במשך כל הזמן הזה לא יצא לי לבצע בדיקות דם עד לפני חודש. כאשר ראיתי את התוצאות הייתי ממש בשוק. רמת הכוטלסטרול הכללי שלי עומדת כעת על 264 !!! כאשר הכולסטרול הטוב דיי גבוה (68) אך הרע עומד על 172. רמת השומנים בדם תקינה ונמוכה. הרופא אומר שזה ככל הנראה גנטי מאחר ואבא שלי נפטר בגיל 60 מהתקף לב. הרופא התחיל לי טיפול בכדורים (סטטינים) ואמר שבעוד חודשיים אהיה במעקב.

השאלות שלי:

1. אם במשך כל אותם 4 שנים רמת הכולסטרול שלי הייתה כה גבוהה, האם נגרם נזק בלתי הפיך לכלי הדם שמסכן את חיי?

2. ההיתכן שכולסטרול בעקבות בעיה גנטית יכול להתפרץ פתאום בצורה כזאת?

3. האם כדאי לי להתיעץ עם רופא מומחה, ואם כן עם איזה התמחות?

4. האם לסטטינים יש תופעות לוואי כמו פגיעה בשרירים, או שמע התרופות היום בטוחות לשימוש? האם הטפול הינו לכל החיים או רק לתקופה זמנית? אני מטופל בכדור אחד ביום של 40 מג בשם SIMVASTATIN

המון תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עידו
    24/08/2010

דבר נוסף שאני רוצה לדעת היא מה לגבי השפעת הסטטינים על רמת ה טריגליצרידים. אצלי הם נמוכים מאד בתווך הנורמה אך קרובים לגבול תחתון. אם התרופה תוריד את הכולסטרול הרע יחד עםהטריגליצרידים ההיתכן שרמתם תהיה נמוכה מידי עד כדי יצירת בעיה נוספת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ד''ר יעל כוכבי
    25/08/2010

שלום לך,
    לססטינים השפעה מעטה יותר על טריגליצרידים גבוהים מאשר על קולסטרול גבוה .
    לא נראה לי שנטילת סטטין תוריד רמות תקינות של טריגליצרידים .ידוע לי על מחקר שמתבצע כעת בקשר לשאלה לכמה נמוך אפשר להוריד את רמות הקולסטרול.
    בקשר להערתך שהושמטה- אני חייבת לבטא את צערי על יחסך לקולגות , שמבטא כנראה את היחס הסטריאוטיפי בבתי החולים האוניברסיטאיים. מהכרות שלי,רופאים רבים , מבוגרים ומ"תוצרת חוץ" עושים מלאכת קודש בקהילה כבר שנים רבות, בשקט ובהתמדה.
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה

ד''ר יעל כוכבי
    25/08/2010

שלום לך,
    1. אין ודאות מתי התחיל הקולסטרול לעלות, כך שאין סיבה להניח שנגרם נזק בלתי הפיך. וגם מדובר בתוצאה של בדיקה אחת שיכולה להיות מוטעית אם לא נעשתה לאחר 12-14 שעות צום וגם הקולסטרול ה"טוב" אצלך גבוה, מה שנחשב גורם מאזן.
    תהליך טרשת העורקים הוא מתמשך ותלוי בשילוב של גורמי סיכון: גיל, מין, עישון, השמנה, סוכרת, יתר לחץ-דם , עודף שומני דם וגנטיקה.
    2. כן.
    3. אפשר להתיעץ עם מומחה ליפידים (תת התמחות של רפואה פנימית).
    4. לסטטינים יכולות להיות תופעות לואי כגון פגיעה בשרירים, אך באחוז נמוך של המטופלים .
    התרופות די בטוחות לשימוש ובד"כ תופעות הלואי לא גורמות לנזק לא הפיך . בד"כ הטיפול הוא לכל החיים.
    לבריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו