מקרה מוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה מוזר
    מיכל
    31/08/2010

שלום רב אני בן 30,
    היום בקרתי בביח בתל אביב ולא יודע למה ראיתי כפפה וכאשר הרמתי אותה היא היתה כולה מרוחה בדם.יש לציין שהכפפה היתה בשמש וקצת מן הדם עליה כבר היה יבש אך רוב הדם נשאר עדיין ולכן חצי מהיד שלי נהיתה בדם.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות ואם הדם על הכפפה היה נגוע באיידס,צהבת או כל מחלה מדבקת אחרת האם יש לי סיכוי להדבק בחיידק או שהחיידקים\נגיפים בדם מתים לאחר זמן מה?
    כמה זמן החידקים במחלות הללו יכולים לשהות מחוץ לגוף האדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה מוזר

הוספת תגובה

• מקרה מוזר

ד''ר יעל כוכבי
    01/09/2010

שלום לך,
    אז הרמת את הכפפה...(למה?)
    אם הדם שעל הכפפה מכיל נגיפים של הפטיטיס B או C או HIV , הדם "טרי" והיה מגע של הדם עם דמך שלך- יש סיכוי מסוים להדבקה.
    הסיכוי שהתקיימו כל התנאים האלה- נמוך מאד.
    למען הסר דאגה, אפשר לבקש בדיקת נוגדנים.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה מוזר

מיכל
    01/09/2010

כמה זמן הנגיפים הללו כמו איידס ,הפטיטיס יכולים לשהות בדם כאשר הוא נמצא מחוץ לגוף?
    כלומר על הכפפה היה כבר דם יבש האם עדיין הגיוני שיהיו שם את הנגיפים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה מוזר

ד''ר יעל כוכבי
    03/09/2010

שלום לך,
    וירוס הHIV (איידס) שורד כ20 דקות מחוץ לגוף, הפטיטיס - מספר ימים (כ7 ימים לBׂ ) , תלוי כמובן
    בנוכחות נוזל מהפרשות הגוף וטמפרטורת הסביבה. כאמור, ההדבקה תלויה במגע עם הדם שלך
    וזה כנראה לא קרה במקרה שתארת.
    שנה טובה ובריאה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו