תת פעילות מלווה בהרגשה לא טובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות מלווה בהרגשה לא טובה
    דנה
    21/11/2007

שלום רב!

לפני כחודש, הייתי בטיפול אצל רופא שיניים שמטרתו היתה עקירה של שן טוחנת לאחר שהמקום הורדם התחלתי לחוש ברע, תחושת חנק שארכה כ-40 ד'.

שבועיים לאחר מכן חזרה שוב אותה ההרגשה, הרופא הפנה אותי לעשות בדיקות דם ובבבדיקות נמצא כי רמת הTSH הינה9.52, T4 -17.1, B12-289.

לפני שבוע במהלך העבודה התחלתי לחוש שוב את אותה הרגשת החנק, עד לכדי מצוקה של ממש ופוניתי לביה"ח. ומאז כל השבוע אני חשה בתחושה מאוד לא נוחה בגרון, ובאזור העורף, לחצים ותחושת מחנק, עייפות וחולשה.

הרופא שלח אותי לעשות אולטרה סאונד לבלוטה והתוצאה היא: אונה ימנית 4.2*1.8*1.4 ס"מ, אינה מוגדלת.מרקמה אינו אחיד. עם מספר קשריות היפואקגניות בקוטר מירבי עד 0.4 ס"מ.

אונה שמאלית:4.2*1.6*1.5 ס"מ, אינה מוגדלת, מרקמה אינו אחיד, עם מספר קשריות היפואקגניות בקוטר מירבי עד 0.5 ס"מ. איסטמוס: אינו מעובה, אינו אחיד, בחלקו הימני נצפה גוש היפואקוגני מוצק מוגדר היטב במימדים של 1 ס"מ, עם נביעה מרכזית בהפעלת דופלר צבע.

כיצד עלי לנהוג כעת? והאם התופעות שתיארתי אכן מתאימות להתנהגות הבלוטה?

יש לציין כי ביקרתי לפני יומיים אצל אנדו' והוא טען כי אין לדעתו צורך כרגע לטפל באלקטרוסין, אלא להיות תחת מעקב בעוד חודשיים, האם בכל זאת יש מקום לטפל , אני מצטערת על מבול השאלות, אך אני די תועה ותוהה מאחר וההרגשה שלי בתקופה האחרונה כמו שציינתי אינה במיטבה, וזה אינו מאפשר לי ללכת באופן סדיר למקום העבודה וכן מקשה עלי בתפקודי בבית, ואיני יודעת ממה וכיצד לטפל בדרך הכי מהירה ע"מ לחזור לשגרה במהירות האפשרית, תודה מראש על הסבלנות,,,,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תת פעילות מלווה בהרגשה לא טובה

ד''ר גרי בלומברג
    23/11/2007

דנה, שלום

קודם כל סליחה על התשובה הלא מהירה.

TSH גבוה עם T4 תקין (אני מניחה שזה תקין במעבדה של הקופה שלך) לא בהכרח דורש טיפול. תלוי בתלונות, במחלות נלוות וכו'. לכן הגישה של האנדוקרינולוג שהיית אצלו מקובלת. ניתן רק לעקוב כל עוד T4 תקין.

באולטרה-סאונד נמצאו מספר קשריות קטנות. גם למצב זה אין צורך תמיד לטיפול. כן דרוש מעקב. האם האנדוקרינולוג ראה את האולטרה-סאונד?

לא ציינת מה היה במיון ואם הגיעו לאבחנה.

הארועים שאת מתארת יכולים להיות התקפי פאניקה. התקפי פאניקה (התקפי חרדה) באים ללא סיבה ברורה אבל קשורים ללחצים נפשיים מוגברים באותה תקופה. התחושה בזמן ההתקף קשה מאוד ואף אנשים מרגישים שהולכים למות. לרוב מלווה בדפיקות לב, הרגשת חנק בגרון והרגשה רעה כללית. האם הרופאים במיון או רופא/ת המשפחה שלך העלו אפשרות זאת? כדאי לדבר עם רופא/ת המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו