מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתי שאלותלירן07/10/2010
הי.יש לי 2 שאלות ברשותכם שאחת לא קשורה לשניה.
האחת - האם מותר בטרימסטר הראשון של ההריון לקחת פראמין נגד בחילות וטיפול רסקיו (הומאופתי)?
השניה - לפני שבוע בטעות שתיתי מים שהיה בהם סיד וחלקי אבן (זה היה בזמן שאינסטלטור היה בבניין והוא עשה את עבודתו אבל לא ידעתי שהוא עובד שם בכלל), פשוט לא שמתי לב למה שהיה במים.שאלתי היא, האם ייתכן שיהיה לזה השפעה שלילית עליי לאחר זמן זה? ב-4 ימים האחרונים אני מרגישה יובש בעומק הגרון ועקצוצים של כמו לפני דלקת גרון.אין לי בעיה בגרון אבל האם יש קשר בין שתיית המים הללו לבין מה שאני מרגישה כעת? מה אפשר לעשות כדי לא להרגיש את היובש הזה יותר?גם לאחר שאני שותה התחושה נשארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/10/2010שלום לך,
פראמין שייכת לקטגוריה B של תרופות בהריון: כלומר לא הוכח נזק בבדיקות בחיות ולא
הוכח שאין נזק בבני אדם. מומלץ להשתמש רק אם אין ברירה. מצאתי מחקר שנעשה בסורוקה ואוניברסיטת הנגב לפני כשנה ומצא שאין נזק לתנוקות של נשים שנטלו פראמין.
לגבי רסקיו- אין לי מידע.
לגבי השאלה השניה: סיד יכול לגרום לנזק לרירית הגרון והושט, בהיותו בסיסי. מהתיאור לא נראה שהנזק חמור וכנראה יחלוף מאליו ואם לא- כדאי להבדק.
הריון בריא ומהנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)