מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות חריגות אחרי חיסוניםdavid23/11/2007
שלום!
לפני כשלושה שבועות ביצעתי חיסונים לצהבת A (חיסון מס' 2) ולצהבת B (חיסון ראשון).
כעבור שבוע התחלתי לסבול מחולשה וכאבי בטן ללא חום, בחילות או שלשולים.
כעבור יומיים החולשה פסקה אך הכאבי בטן המשיכו עוד כ-3 ימים ואף החריפו בשילוב שלשולים ( יומיים כ- 30 יציאות)
הלכתי לרופא שטען שמדובר בוירוס ויראלי ושלח אותי ליתר ביטחון לעשות בדיקות מעבדה בינתיים נותרה לי רגישות קלה בבטן אך ללא שלשולים בחילות וחום.
התשובות הגיעו לרופא והן הראו ALT ו- AST גבוהים מנורמה המקסימלי והרופא טען שזה יכול להגרם עקב הוירוס שהיה לי ואפילו שפעת יכולה לגרום לתוצאות כאלה וזה מראה שהכבד נפגע קצת עקב המחלה.
השאלות שלי הן:
1. האם התופעות האלה בעקבות החיסונים שקבלתי?
2. האם יש אפשרות שדרך החיסונים נדבקתי בצהבת או בכל מחלת כבד אחרת?
3.האם באמת בעקבות וירוס או שפעת התוצאות בבדיקות היו חריגות?
4.האם ניתן להמשיך את שאר החיסונים (צהבת B החיסון השני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות אחרי חיסונים
ד''ר גרי בלומברג23/11/2007שלום, דוד
לא מצאתי אזכור בספרות אבל נשמע לי הגיוני שיכולה להיות עליה קלה וחולפת באנזימי כבד (ALT, AST) לאחר חיסון נגד צהבת. יותר נפוץ, במקרה של מחלה וירלית (נגרמת ע"י וירוס) סביר לראות עליות קלות וחולפות.
התלונות שלך יותר מתאימות - באופי ובתזמון - למחלה וירלית ללא קשר לתגובה לאחר חיסון. לכן רופא המשפחה נהג נכון. כדאי לחזור על בדיקות הדם כעבור שבועיים. סביר להניח שיחזרו לתקינים.
במחלות של הכבד מופיעות רמות הרבה יותר גבוהות - במאות ואלפים - לכן לא נראה לי שזה המקרה כאן.
אין סיבה לא להמשיך עם סדרת החיסונים לאחר שאנזימי הכבד חוזרים לרמות תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור רק עוד שאלה קטנה..
david24/11/2007תודה רבה לך!!
במקרה שלי ה-ALT 82
וה- AST 45
אני מבין שזה לא רמה שצריכה להדאיג אותי כ"כ.
אז לדעתך המשך הכאבי בטן שיש לי הם בעקבות הוירוס שכנראה תקף אותי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנזימי כבד
ד''ר גרי בלומברג24/11/2007שלום, דוד
רמות כאלה אינן מדאיגות. רק כדאי לחזור על הבדיקות לוודא שחזרו לתקינים.
התלונות שלך בהחלט מתאימות לסוף מחלה וירלית.
תהיה בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
david24/11/2007תודה רבה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)