CRP גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CRP גבוה
    אלה
    05/11/2010

שלום רב,
    אני בת 27, בריאה. בבדיקות דם שיגרתיות התקבל CRP גבוה (1.8). החלבון הזה נמצא גבוה אצלי תמיד בבדיקות הדם (לפחות כבר 5 שנים).
    כל שאר המדדים תקינים פרט ל HB, FERRITIN, IRON, וויטמין B12 שהם נמוכים (גם כן כבר הרבה שנים - אני לוקחת תוספים).
    האם ה- CRP מעיד על משהו? מה מומלץ לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CRP גבוה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

אלה
    05/11/2010

אמא שלי חלתה בסרטן המעי הגס בגיל 50. האם בהתחשב בבדיקות הייתם ממליצים על בדיקת קולונוסקופיה ואם לא, באיזה גיל כן רצוי להתחיל במעקב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רופאה אבל...

נולי
    06/11/2010

שלום לך, סביר להניח שכדאי שתמשיכי בירורים נוספים, אבל רציתי רק לומר לך שאצלי גם נמצא CRP גבוה (2.7) יותר משנתיים ושיגעו אותי עם כל הבדיקות למיניהם ולפני כמה חודשים הפסקתי גלולות ע"מ לנסות להכנס להריון וראו זה פלא - ה-CRP חזר לנורמה, וכבר פעמיים הוא יצא תקין. בירור קצר באינטרנט העלה את הקשר בין CRP גבוה לבין נטילת גלולות. אז אם את נוטלת גלולות אולי כדאי שתקחי זאת בחשבון.
    המון בריאות!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רופאה אבל... - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    08/11/2010

נפלאות האינטרנט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP גבוה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    08/11/2010

שלום לך,
    C REACTIVE PROTEIN הינו חלבון שעלייה בו מעידה על שפעול המערכת החיסונית.
    כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה שלך , לגבי צורך בבירור נוסף: שקיעת דם, בדיקות
    למחלות מפרקים וכו'. לא תמיד מוצאים את הסיבה לעלייה.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו