מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה - מדע ?אסף29/11/2007
מתנצל על בורותי אבל זקוק להכוונה.
לפני כשנה אובחן אצלי קרוהן. מאז ומתמיד היה לי בעיות עם תזונה - מאכלים מסויימים שגרמו לי לרגישות, (בטן "רגישה" למאכלים מסויימים) ועוד ועוד. כיום לאור מחלתי אני יודע שאני זקוק לליווי צמוד בכל הנוגע לתזונה.
ניסיתי מספר אפשרויות על מנת לדעת מהו התפריט המתאים לי ביותר בהתאם למצבי ונתוני הבריאות שלי. כרקע לשאלתי אסקור בקצרה את אנשי המקוע אצלם ביקרתי בחודשים האחרונים:
הייתי אצל שתי תזונאיות דרך קופ"ח. התפריט שהכינו לי היה שיטחי ביותר. בלשון המעטה לא התרשמתי משיטת העבודה / הידע שהפגינו.
ניסיתי נטורופתיה - כאן כבר היה שיפור גדול ביחס לתזונאיות שביקרתי אצלהן אולם הבעיה שמטרידה אותי היא שמקריאה ברשת הבנתי שהנטורופתיה לא מתבססת על מחקר מדעי מערבי מבוסס - ממש באותה שיטה בה הרפואה המערבית משתמשת ואינני יודע מה הבסיס לזה שנטורופת X מחליט להכין לי תפריט מסויים.
הייתי אצל עוד מספר שרלטנים שלא שווה להרחיב את הדיבור על שיטות ה"ריפוי" שלהם.
ועכשיו לשאלתי: אני מחפש: האם יש רופאים / אנשי מקצוע אשר עוסקים באופן מחקרי מדעי מבוסס במדע התזונה ויוכלו לייעץ לי (כוונתי לסוג של מדע בו אפשר להתקדם עד לתואר דוקטור באקדמיה) בנודע לתפריט? איך מגיעים לרופאים כאלו אשמח באם תפרטו.
חשוב לי לציין שאיפיון המזונות שעלי להמנע/להמעיט באכילתם אל מול מזונות שיוכלו להיות לי כעזר לריפוי דרך התזונה הינו קריטי לאיכות החיים שלי. לדעתי העניין אינדיוידואלי ומושפע ממספר גורמים. אינני בטוח שתפריט כללי לחולי קרוהן כפי שניתן לי ע"י תזונאיות הינו מענה לבעייתי.
רב תודות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
פרופ' אליעזר קיטאי30/11/2007תזונה קלינית הינו ענף בו יש פעילות אקדמית באוניברסיטאות השונות, ויש רופאים שונים הלומדים לתארים שונים בענף זה. גם בהסתדרות הרפואית בישראל יש חברה לתזונה קלינית. אתה יכול למצוא באינטרנט רופאים שהוכשרו בתחום זה. אני ניסיתי לעשות חיפוש ומצאתי כמה וכמה שמות.
אפשרות נוספת היא לברר במרפאות הגסטרואנטרולוגיות השונות. כמעט בכל אחת יש רופא שהשתלם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסף30/11/2007תודה רבה לך על התשובה המהירה. אני אבדוק את נושא התזונה הקלינית דרך מרפאת הגסטרו שלי.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

