מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשתאורית16/11/2010
ערב טוב
אני מקווה שאני בפורום הנכון בכדי שתוכלו לעזור לי
אני בת 24, בריאה בד"כ.
מזה כ4 שנים אני סובלת משיעול כרוני שתוקף אותי למשך כמה חודשים במהלך השנה.
זה מתחיל מיום יומיים בהם אני מרגישה חולשה כללית, ליחה, תחושה שכאילו יש לי חום (מין תחושה של תחילת הצטננות או שפעת), אך מהר מאוד תוך יום יומיים התסמינים האלה עוברים ואני מתחילה להשתעל (שיעול כמו של כלב) שיעול יבש, שלא עוזב אותי לתקופה של אפילו עד כמה חודשים טובים.
פניתי לרופאת המשפחה שלי אשר הפנתה אותי למומחה ריאות ולאלרגולוג ונתנה לי תכשירים להקלה על השיעול (כפי שהוסבר לי אין תכשיר שמונע שיעול אלא רק הקלה)
בבדיקת תקינות הריאות הכל נמצא תקין לגמרי ובבדיקת האלרגיה נמצאה אלרגיה קלה לפריחת עצי זית, ניתנו לי כדורים אשר היו אמורים לטפל באלרגיה (לורטדין, אירוס וכו'..), ניסיתי אף תכשירים להקלת השיעול
עד כה שום דבר לא עזר, לאחר כחודש חודשיים (אף יותר) השיעול חולף מעצמו.
השיעול הוא שיעול טורדני, מציק, מפריע לי בתפקוד היום יום, מפריע לי לישון בלילה (לוקח לי שעות להירדם), וגורם לי לכאבים בצלעות עד לחוסר יכולת לזוז (הופנתי פעמיים לצילום בגלל חשש לסדק בצלעות בגלל עוצמת השיעול)...
יש לציין שאינני מעשנת ואינני נוטלת כדורים אף לא גלולות.
בנוסף לפני כ4 שנים אובחנתי כחולה במחלת הנשיקה (חליתי בה בעבר בצבא בווירוס אחד ולאחר השחרור אובחנתי כחולה בווירוס השני)...
אני כבר מיואשת..לאיזה רופא עליי לפנות? האם יכול להיות שמדובר באלרגיה (למרות שהכדורים האמורים למנוע אלרגיה לא באמת עוזרים)...
אשמח להתייחסות מהירה
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי18/11/2010שלום,אורית
המהלך יכול להתאים לאסטמה. האם עברת בדיקת תפקודי ריאה כולל מבחני תגר?
לאסטמה יכול להיות רקע אלרגי , אך טיפול אנטיאלרגי בלבד יכול לא להספיק.
כדאי להבדק שוב ע"י מומחה ריאות.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)