תחושת עייפות בחשיפה לחום וקור בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת עייפות בחשיפה לחום וקור בבוקר
    בן
    13/01/2011

שלום,
    אני בן 20 ובריא,
    יש לי 2 שאלות שקשורות לחום\קור בחורף, ולא ידעתי כ"כ לאן להפנות:

1. מדוע מזגן על חום גורם לעייפות ?
    חשבתי בהתחלה שאולי החום גורם לוזודילטציה (ומכאן היפוטנשן יחסי ועייפות) אך מאידך בקיץ שהרבה יותר חם אין את ההשפעה הזו. אולי זה קשור ליובש של האוויר ?

2.
    בכל חורף בבוקר אני קם בבקרים ומרגיש ממש קר. זה גורם לי ללכת לישון עם בגדים מאוד חמים (מכנס+גטקעס ו 4 שכבות של חולצות) ופוך, שזה לא פורפורציונלי לקור של איזור המרכז...יש לציין שאחרי שאני קם ומתלבש (לבגדים הרבה פחות חמים) תוך 2-3 דקות כבר לא קר, ככה שכנראה שהשינה\התעוררות גורמת להרגשה הזאת, אך מה קורה פה בדיוק ולמה ?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תחושת עייפות בחשיפה לחום וקור בבוקר - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    14/01/2011

שלום לך,
    1. אני חושבת שהתחושה יכולה להיות קשורה לאורור לקוי , ליובש או לכך שאנחנו "מרמים" את מנגנוני האיקלום שלנו ע"י נסיון לשנות את הסביבה.
    2. לא הבנתי למה אתה מתלבש חם לשינה בלילה, אם ממילא אתה צריך להתפשט בבבוקר ולחוש את המעברים האלה, שוב - ענין של איקלום, עדיף לדעתי להתלבש
    בלילה קל יותר ואז נראה לי שהמעבר בבוקר יהיה קל ומהיר יותר.
    אפשר גם לחמם טיפה את החדר לפני שקופצים מהמיטה, אם יש זמן...
    חורף נעים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו