מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוהטל19/01/2011
שלום רב,
אני בחורה בת 29 בריאה ללא שום עבר של מחלות כולשהם בבדיקות הדם האחרונות יצא לי רמות גבוהות של כולסטרול אל די אל 188 ערך.
אני חייבת להדגיש כי אני אוכלת רק בריא!! ולגופי כלל לא נכנס מזון מעובד ג'אנק.
הבנתי מהרופא כי זה לא קשור רק לתזונה אלא גורם תורשתי אך האם רצוי כבר בשלב זה להתחיל טיפול תרופתי? אני בחורה צעירה ומאוד לא רוצה להתחיל בשלב ככ מוקדם עם זה.
בנוסף אני נוטלת גלולות כבר 7 שנים ברציפות לאחר שרופא הנשים אמר לי שאין שום בעיה להמשיך עד להפסקה לצורך הריון האם זה יכול לנבוע מזה?
הנושא מאוד מאוד מלחיץ אותי אודה לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/01/2011שלום לך,
רמות LDL רצויות - מתחת ל130.
האם הבדיקה נעשתה לאחר צום מספיק? רצוי 12-14 שעות.
האם יש סיפור משפחתי?
מהי רמת הHDL , הקולסטרול ה"טוב"?
גלולות בהחלט יכולות להשפיע על רמת הLDL .
אם אכן הבדיקה אמינה (אם לא אפשר לחזור עליה), כדאי שהרופא שלך יעשה הערכת סיכונים
לפי: משקל גופך, האם את מעשנת, האם יש סיפור משפחתי של קולסטרול , מחלות לב, ארועים מוחיים ...
אם הסיכון נמוך- אפשר להסתפק ביעוץ דיאטני , פעילות גופנית ומעקב בשנים הקרובות.
אם הסיכון מוערך כגבוה- והאמצעים הנ"ל לא הועילו, אפשר לשקול שנוי גלולות או להתחיל טיפול תרופתי.
באופן כללי , עדיין יש לך מספיק זמן לשפר ולמנוע.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)