האם זה מקובל לדרוש מפציינט להבדק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה מקובל לדרוש מפציינט להבדק
    יוסי
    20/01/2011

האם זה מקובל לדרוש מפציינט להבדק כל שנתיים בדיקת ארגומטריה (מבחן מאמץ ) ובדיקת תהודת לב חיצונית ?
    בסך הכל ניגשתי ללרופאת משפחה לקבל אישור פעילות בחדר כושר .
    לפני שנתיים עשיתי את הבדיקות הללו וגם בדיקה שמורחים ג'ל על החזה (לא זוכר את שמה ).
    היא בכלל לא רצתה להסתכל על ממצאי הבדיקות .
    אציין כי אני בן 29 אדם בריא לחלוטין ועוסק הרבה בספורט והבעיה היחידה היא שיש רקע היסטורי (כנראה ) במשפחתי ואבי לקה בהתקף לב בגיל 42 .

שאלתי האם זה מקובל לדרוש דבר כזה ממני כל שנתייים ?
    ((לדעתי זה מוגזם ומיותר.)).
    האם למיטב ידיעתך יש הבדל במדיניות של קופות החולים בנוגע למצבים כאלו או שזה לרוב אינדיבידואלי לדעתו של הרופא המטפל ?
    ובעניין אחר : האם נכון לעשות בדיקות דם מקיפות רק אחת לחמש שנים ?(כך היא טוענת...)
    בעקבות כך אני שוקל לעבור קופת חולים .האם השיקול הזה ראוי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם זה מקובל לדרוש מפציינט להבדק - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    21/01/2011

שלום לך,
    מענין שאתה מתלונן על כך שרופאה בקשה ממך ללכת לבדיקה שיכולה לתרום לבריאותך, במיוחד לנוכח הסיפור המשפחתי של מחלת לב בגיל צעיר אצל אביך.
    החוק היבש מחייב בדיקה כל שנה במכון מיוחד ואני יודעת שיש הרבה שלא מקפידים על כך...
    ההמלצות לגבי בדיקות כלליות הן תלויות גיל וכאן יש לרופא חופש פעולה. במקרה זה אתה דוקא רוצה בדיקות, ולא נותנים לך. בקיצור, מאבקי כח , שלא תורמים לקשר הטוב בינך לבין הרופאה שלך. חשוב שיהיה אימון במטרות המשותפות.
    לא בטוח ששנוי קופה יתרום במקרה זה.
    בברכת בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו