אדרנלין ומצבי לחץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אדרנלין ומצבי לחץ
    סטיבי ריי
    29/01/2011

קרה לי לא פעם בחיים שהייתי במצבי לחץ שונים והגוף שלי הגיב לדברים בצורה שונה משאר האנשים. אפרט:

בהתקוטטות אלימה אני מרגיש פחד וחרדה לא פרופרציונלים, ידיי רועדות גם דקות ספורות לאחר המקרה (החזקתי כוס מים, ראיתי שאני לא מצליח להחזיק אותה בלי לרעוד), אני מרגיש שליבי פועם בקצב מהיר, אני מתחיל לגמגם ואני מרגיש שקשה לי לנשום.

במצבים אחרים, פחות מלחיצים אני גם מרגיש שינוי מסויים, למשל כשיש התקוטטות הלא קשורה אלי בכלל, אך היא נמצאת באזור שלי, או שיש אזעקה במלחמה (לבנון 2006), גם כשאני נדרש לדבר בפני קהל, או כילד לדבר בפני הכיתה, הרגשתי אי נוחות, לפעמים הייתי מסמיק ופני מאדימות ממש, וכדומה.

האם ניתן לעשות משהו בנושא? האם זה בעיה פסיכולוגית בכלל?

לא ידעתי ממש איפה לשאול את זה, אם יש מקום מתאים יותר אשמח לשמוע, כמו גם אשמח לקרוא חומר בנושא באינטרנט. (אפשר גם באנגלית)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדרנלין ומצבי לחץ

הוספת תגובה

• אדרנלין ומצבי לחץ - תגובה

ד``ר אלון מרגלית
    30/01/2011

אתה מתאר תגובת סטרס אופיינית - הן הגוף והן הנפש מגיבים במצב כזה, כדי להכין את הגוף להתמודד עם סכנה צפויה.
    אם הבעיה חולפת לאחר מצב הסטרס, אין צורך בטיפול מיוחד
    פעילות גופנית משחררת לרוב ממצב של מתח מיותר ולכן רצוי להרבות בפעילות כזו
    לבריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו