מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדרנלין ומצבי לחץסטיבי ריי29/01/2011
קרה לי לא פעם בחיים שהייתי במצבי לחץ שונים והגוף שלי הגיב לדברים בצורה שונה משאר האנשים. אפרט:
בהתקוטטות אלימה אני מרגיש פחד וחרדה לא פרופרציונלים, ידיי רועדות גם דקות ספורות לאחר המקרה (החזקתי כוס מים, ראיתי שאני לא מצליח להחזיק אותה בלי לרעוד), אני מרגיש שליבי פועם בקצב מהיר, אני מתחיל לגמגם ואני מרגיש שקשה לי לנשום.
במצבים אחרים, פחות מלחיצים אני גם מרגיש שינוי מסויים, למשל כשיש התקוטטות הלא קשורה אלי בכלל, אך היא נמצאת באזור שלי, או שיש אזעקה במלחמה (לבנון 2006), גם כשאני נדרש לדבר בפני קהל, או כילד לדבר בפני הכיתה, הרגשתי אי נוחות, לפעמים הייתי מסמיק ופני מאדימות ממש, וכדומה.
האם ניתן לעשות משהו בנושא? האם זה בעיה פסיכולוגית בכלל?
לא ידעתי ממש איפה לשאול את זה, אם יש מקום מתאים יותר אשמח לשמוע, כמו גם אשמח לקרוא חומר בנושא באינטרנט. (אפשר גם באנגלית)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרנלין ומצבי לחץ - תגובה
ד``ר אלון מרגלית30/01/2011אתה מתאר תגובת סטרס אופיינית - הן הגוף והן הנפש מגיבים במצב כזה, כדי להכין את הגוף להתמודד עם סכנה צפויה.
אם הבעיה חולפת לאחר מצב הסטרס, אין צורך בטיפול מיוחד
פעילות גופנית משחררת לרוב ממצב של מתח מיותר ולכן רצוי להרבות בפעילות כזו
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)