אשמח לחוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לחוות דעת
    ענת
    16/03/2011

שלום
    אני בת 29, שלושה וחצי חודשים לאחר לידה ראשונה
    שבועיים לאחר הלידה התחילו לי כאבי גרון הולכים ובאים, עם הזמן לכאבי הגרון התלוו גם כאבים בגוף בשרירים וברקמות (בדומה לשפעת). הכאבים היו באים ליום אחד עם חום נמוך ולמחרת נעלמים וחוזרים לאחר יומיים. עם הזמן הכאבים בגוף התחילו להופיע באופן תדיר יותר גם ללא כאבי גרון. בעיקר באזור הצוואר השכמות והידיים. ברגליים ובעיקר בכף רגל אני מרגישה יותר תחושה של שריפות שבאות והולכות. הכאבים בגוף משתנים מיום ליום, פעם כואב יותר הצוואר, פעם יותר הידיים. ובסך הכל ההרגשה הכללית תלויה בשינה בלילה. כשאני לא ישנה טוב אני קמה בבוקר עם כאבים בכל הגוף. יש לי קושי להרדם בלילה ויש לילות שאני בקושי ישנה. (ואין קשר לתינוק כי הוא כבר ישן 8 שעות רצוף)
    עשיתי בדיקות דם (גם בלוטת התריס ומחלת הנשיקה ובדיקות דם לדלקת פרקים) הכל יצא תקין. בשבועיים האחרונים התחילו לי גם בחילות חלשות שמלוות אותי לאורך כל היום (מופיע בתדירות של יום כן יום לא). אורתופד אמר שלדעתו מדובר בפיברומיאלגיה (הוא בדק בנקודות בגוף שכאבו) לעומתו הראומטולוג אמר שמוקדם מדי לאחר לידה כדי לקבוע שזה פיברומיאלגיה. כרגע אני לא לוקחת כדורים, יש ימים יותר טובים ויש ימים פחות טובים. הרופא משפחה שלי שגם לדעתו מדובר בפיחברומיאלגיה טוען שאני בדיכאון לאחר לידה והוא ממליץ שאני אקח כדורים נגד דיכאון (כמובן במרשם של פסיכיאטר). אני לא מרגישה בדיכאון מיוחד חוץ מהרגשות שלדעתי כל אמא טריה חווה ולהפגש עם פסיכיאטר ולקחת כדורים נגד דיכאון נראה לי קיצוני מדי. מה דעתכם? האם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות? האם כדאי לקחת את הכדורים? (אני גם מפחדת להתמכר להם)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לחוות דעת

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

ענת
    23/03/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לחוות דעת - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    24/03/2011

שלום לך,
    תסמונת כאב אופיינית עם רגישות בנקודות לחץ והפרעה בשינה, בהחלט יכולה להתאים לפיברומיאלגיה. טיפול בתרופות אנטידכאוניות יכול להועיל בתסמונת זו, ואין הכרח ליעוץ פסיכיאטר. התרופות אינן ממכרות וכדאי לנסותן למספר שבועות לפחות.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו