מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוז מונוציטים גבוה, אאוזינופיליהעומר19/03/2011
שלום,
אני בן 22, חולה מזה כ-4 שנים במחלת מעיים דלקתית (לא בטוחים אם קרוהן או אולצרטיב קוליטיס, אבל מעריכים שקרוהן) ובפיברומיאלגיה, כאשר בשנתיים האחרונות סובל בעיקר בעיקר מתשישות ותחושת חולי, בנוסף לבעיות הדומות לתסמיני מעי רגיז. מיום ראשון בערב התחלתי לפתח כאב גרון, מלווה בליחה בגרון - כאשר בימים האחרונים הכאב החמיר (אם כי אתמול הוקל, אך היום שוב החמיר).
בנוסף, התחושה הכללית הפכה לעוד פחות טובה ממה שהיא בד"כ (אך אין לי חום). רופא המשפחה אמר לי אתמול שמדובר בצינון.
בלי שום קשר, ביצעתי אתמול בדיקות דם שתוכננו עבורי כבר לפני מספר שבועות. הבדיקות כללו תפקודי כבד (GOT ו-GPT חזרו לנורמה, לאחר שהיו מעט גבוהים מהנורמה לפני כחודש; BILIRUBIN-TOTAL, BILIRUBIN-DIRECT ו-ALK PHOSPHATASE תקינים) וספירת דם. תוצאות ספירת הדם מצורפות בקישור להלן:
https://e-services.clalit.org.il/ShowDocumentOnline/ShowDocumen הן:
1) זו הפעם הראשונה שאני רואה ליד חלק מהתוצאות (דוגמת התוצאות של האאוזינופילים) שכתובות האותיות "-DIF", וזאת לאחר בדיקות דם דומות רבות שביצעתי בעבר ומעולם לא ראיתי בתוצאותיהן את אותיות אלו. מה הן אומרות?
2) ליד "POIKILOCYTOSIS-DIF" מצויין הערך "+" (בלי מספר). מה זה אומר? האם זה קשור למצב החולי הנוכחי האקוטי שלי, או למצב החולי הכרוני שלי? או אולי לשניהם?
3) ברבות מבדיקות ספירות הדם שביצעתי בשנים האחרונות (בהן אני חולה), ערך האאוזינופילים שלי, באחוזים, הוא גבוה מהנורמה. לרוב בסביבות 7 וקצת או 8 וקצת, אבל לפעמים גם 10 וקצת ובעבר אף הגיע עד כדי 13.2%. לרוב הערך המוחלט (אבסולוט) של האאזונופילים אצלי הוא תקין, אבל לעיתים גם הוא חורג מהנורמה (למשל, באותה פעם של ה-13.2%, ערך האבסולוט היה 1.2, כשהנורמה היא 0-0.6).הפעם תוצאות הבדיקה הן 15% עבור "EOSINOPHILS%-DIF" ו-1 עבור "EOSINOPHILS abs-DIF". האם לדעתך הדבר מעיד על משהו, או מרמז שכדאי לבצע בדיקות נוספות (בהקשר למחלה האקוטית הנוכחית או למחלה הכרונית)?
4) זו הפעם הראשונה שערך המונוציטים (באחוזים) אצלי חורג מהנורמה - מה זה אומר? האם יכול להיות קשר למחלת הנשיקה (וקשר לכאב הגרון שלי כרגע), ומה צריך לעשות בנושא?
כפי שציינתי, אני מרגיש כרגע לא כל-כך טוב, ומצד שני גם לא כל-כך נוראי - קצת פחות טוב מבד"כ (והבד"כ הוא לא טוב), אבל לא כאילו אני בהתחלה של שפעת רצינית. אני לא יודע מה לעשות (כי זה תקוע במצב הזה כבר קרוב לשבוע) ואני תוהה אם בתוצאות בדיקות הדם הללו יש רמז למה כדאי לעשות. אם לדעתכם יש - אשמח אם תרחיבו לגביו.
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז מונוציטים גבוה, אאוזינופיליה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/03/2011שלום לך,
מקווה שאתה מרגיש יותר טןב.
DIF כנראה קיצור של ספירה מבדלת ידנית.
איאוזינופיליה- אלגיה או טפילי מעיים, יש גם תסמונות נדירות למשל דלקת מעיים איאוזינופילית. מונוציטים - עלייה בגלל זיהום וירלי.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)