מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילשוליםטל21/12/2007
שבת שלום
אני סובלת משילשולים/בחילות וכאבי בטם מידי פעם מיום שלישי השבוע, וזה עדיין לא חלף.
בעלי גם שילשל ביום שלישי בלילה, מאז היתה קצת רגישות בבטן.
היום מהצהריים הוא מרגיש מיצי קיבה שעולים לו, כאבי בטן מידי פעם ושילשולים מיימים כבר 4-5 פעמים מהצהריים.
אין לו חשק לאכול ולשתות מפחד הצרבות ועליית המיצים.
(אגב כנראה נדבקנו מהבת שלנו בת השנתיים שסבלה משילשולים מיום חמישי שעבר, שנראה והסתיימו ביום רביעי האחרון).
אני מעוניינת לדעת:
- כמה זמן יכולים להמשך שילשולים מיימים מבלי שזה יעורר חשד למשהו שצריך לבדוק ?
- האם יתכן כי אנו נדבקים אחד מהשני? זה עובר בנשימה או באיר או שצריך מגע פיזי ?
- האם יש משהו לעשות בבית ומתי אם בכלל לגשת לרופא ?
אתמול בעלי עבר גסטרוסקופיה שהיתה שלילית לחלוטין, היתכן כי השלשולים נובעים מהבדיקה ?
תודה, אני מודאגת ורוצה כל עזרה והמלמה שתוכלו לתת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר אביבית גולן כהן21/12/2007לאה שלום
הסיבה הנפוצה ביותר לשלשול היא זהום ויראלי.
במקרה שלכם, מכיוון שנראה כי אכן נדבקתם זה מזה, הדבר עוד יותר סביר.
ההדבקה נעשית דרך האויר או דרך מגע של חולה במזון שנאכל על ידי השאר.
במקרה כזה חשוב להקפיד על רחצת ידיים לאחר השימוש בשירותים , החלפת חיתול או לפני הכנת אוכל.
אין חובה לאכול בזמן המחלה , אך חשוב להקפיד על שתיה מרובה. כדאי להעדיף תה, מרק או קולה.
כאשר מתחילים להיות רעבים כדאי להעדיף צנימים, אורז, בייגלה, קרקים או ירק מבושל.
משך המחלה שונה מוירוס לוירוס ומאדם לאדם.
סביר להניח שאם המחלה של ביתכם נמשכה כשבוע , גם אצלכם משך המחלה יהיה דומה.
במידה ומופיע חום גבוה, פריחה, או שינוי במצב ההכרה או כאשר לא מצליחים לשתות במשך מספר שעות כדאי לפנות לרופא בהקדם.
במידה ומופיע דם או ריר בצואה, כדאי להתייעץ עם הרופא בשאלת ביצוע תרבית צואה.
רק בריאות ושבת שלום
דר' אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)