חום גבוה ושיעולים מיום שבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום גבוה ושיעולים מיום שבת
    yos
    13/04/2011

היי,
    במשך מספר ימים לא מצליחים לאבחן מה בדיוק יש לי ואשמח לעזרתך.
    גיל: 27, גובה 170, משקל 65, בריא ולא מעשן, ללא רגישויות, לפעמים משתעל קלות לתקופות.
    ביום שבת בצהריים התחלתי להרגיש רע במקצת וחום גופי היה 37.7
    המשכתי להרגיש רע יותר ויותר, ובשעות הלילה המאוחרות (24:00)- התחלתי להשתעל קלות- לחה מעטה מאוד.
    למחרת, קמתי בבוקר, בהרגשת חולשה כללית, כאבי מפרקים (גב, צוואר, מרפקים) וחום 38.7.
    הלכתי לרופאה והיא אמרה שחושדת ל bronchitis עקב ממצאים: PND צבע ירוק, אודם קל בידית הפטיש מימין, בלוטת למה נמושוה בצואור עליון מימין. כמה חרחורים גסים על פני שתי הריאות שהשתנו עם השיעול.אקספסיריום מוארך. טיפול: roxo150MG פעמיים ביום לשבוע, clarinase- פעמיים ביום לשבוע, טיפות אזניים דקס- אוטיק 5מ"ל. יתר הפניות: בדיקת דם, משטח גרון.
    לאחר יומיים כשמצבי רק מחמיר מבחינת ההרגשה ותכיפות השיעול והחום נשאר על 38.5-39, הלכתי ביום שלישי לרופאה שוב (נטלתי 4 כדורים מכל סוג עד אז).
    ראתה אותי רופאה אחרת, שאמרה שחושדת לדלקת ריאות למרות שהריאות נקיות, ושלחה אותי לעשות צילום חזה ובדיקת דם.
    ממצאי צילום חזה: תקין
    ממצאי בדיקת דם: רק NEUT% חורג- 75.7 וLYM- 12%
    דופק 110
    ל.ד: 105\65
    O2 SAT- 94%
    היום חזרתי לרופאה על הדרך, כי באתי לקחת את התוצאות ועדיין אין שיפור- אני עדיין עם חום 38-38.7, לאחר נטילת אקמול 37.7.
    היא אמרה שאולי טעתה משום שמוזר שהחום והשיעול לא משתפרים ואולי מדובר בזיהום כלשהו ושאחזור אליה ביום א' אם אין ירידה בחום ואז נעשה בדיקת דם אחרת של ספירת כדוריות דם וכו (נדמה לי)
    אשמח לשמוע את דעתך, משום ששתי הרופאות לא הצליחו לספק לי הסבר וודאי במידה ניכרת.
    משהו אחרון קטן, יש לציין כי ביום שישי הייתי במועדון בלילה ולאחר שהזעתי קלות, ישבתי מספר מטרים ל15 ד לפני מאוורר שהיה מכוון לגב שלי- את האוורור הרגשתי קלות.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חום גבוה ושיעולים מיום שבת - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    13/04/2011

שלום לך,
    חוסר תגובה לטיפול אנטיביוטי משמעותה בד"כ שהזיהום וירלי או ע"י חיידק שעמיד לאותה אנטיביוטיקה וכדאי לשקול החלפתה בהתאם לממצאים.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו