מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי עניין לא פתור עם הגובהחודש07/05/2011
אני בן 18
אחים שלי יותר גבוהים באיזה 10 ס"מ.
בדקתי ויטמין D ויצא נמוך מאוד. אני חושב שבגלל זה לא הגעתי לגובה הפוטנציאלי הגנטי שהייתי אמור להגיע אליו.
עליתי על הבעיה ?
תראה למשל פה
לפי מחקר שפורסם ב-Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, חוסר בויטמין D בזמן התבגרות יכול לגרום להאטה בגדילה ועליה במשקל. אפילו באזורים שטופי שמש כגון קליפורניה ששם בוצע המחקר. תוצאות המחקר מראות כי מחסור בויטמין D יכול לגרום לעליה במסת גוף וקומה נמוכה יותר בבנות בתקופת הגדילה.
עוד מחקר
קשר בין ויטמין D לגובה ולצמיחה בבנים.
עכשיו אני יכול להבין את הפספוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי עניין לא פתור עם הגובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/05/2011שלום לך,
כאמור- הויטמין הזה היום פופולרי ונקשר היום כמעט לכל דבר. אולי זו הסיבה שאתה מחפש.
השאלה היא : למה לך יש חוסר בויטמין ולאחים שלך לא? האם התזונה שלכם שונה?
האם יש לך בעיות ספיגה? האם היו לך סיבות להיחשף פחות לשמש?
בבברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע, לאחים יצא 20 25 ולי יצא 4
חודש07/05/2011התזונה בול אותו דבר. אני אוכל יותר.
כנראה שהם נחשפים יותר לשמש (גם להם אמרו שזה נחשב חסר).
אני בדקתי את זה מרצוני וגיליתי.. לא הרופא..
אני יכול להגיע למסקנה שזו הסיבה שלא הגעתי לגובה שלהם ? הם בהפרש של 1 ס"מ אחד מהשני.
ויותר ממני באיזה 10+ ס"מ.
חבל שלא ידעתי על זה מזמן.. בטח הייתי יכול לגבוהה כמוהם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע, לאחים יצא 20 25 ולי יצא 4 - תגובה
ד''ר יעל כוכבי08/05/2011שלום,
יתכן שאתה צודק, לפחות עכשיו תמלא את החסר .
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמה אני צודק? שבגלל זה לא גבהתי ?
חודש08/05/2011אני לא מבין למה לא בדקו את זה אף פעם...
בגיל הזה כבר לא גובהים יותר.
אפשר לבדוק את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)