חרדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה?
    לילי
    25/05/2011

שלום רב,
    לפני שבעה חודשים, אחרי לידה, בערך עשיתי ניקור לשתי בלוטות שהיו לי בבית השחי. שתיהן יצאו תקינות. מאז התחלתי לפחד מאוד מכל תסמין מחשיד למחלה איומה שקשורה בבלוטות. היו לי כמה פעמים הזעות לילה. אבל לא כאלה שמחייבות להחליף בגדים אלא הזעה קלה. זה קורה לי בערך אחת לשבועיים, ושבועות אחרים לא קורה לי בכלל ואני יכולה אפילו לישון עם חולצה ארוכה בזמנים החים האלה בלי להזיע. בנוסף חלה ירידה מסויימת במשקל. (אני בחורה רזה גם ככה). עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות. לפני חודש עשיתי בדיקה אצל כירורג שבדק חזה בית שחי וצוואר ואמר שהכל בסדר ואעבור אולטרסאונד באוגוסט. לפני שבוע בעקבות כאבים עמומים שלפעמים מורגשים ולפעמים לא חשתי בלוטות קטנות במפשעה. בהתחלה חשתי רק בצד שמאל. הרופאה מיששה, אמרה שהצורה תקינה והיא מאוד קטנה אל שלחה אותי לאולטרסאונד צד שמאל. מאז גיליתי שיש לי עוד שתי בלוטות קטנטנות גם בצד השני אבל מכייון שהרופאה כתבה רק צד שמאל עשו לי אולטרסאונד רק ל הצד השמאלי. התוצאות הן :לא הודגם בקע , לא הודגמה לימפדנוטיה. זה אומר שלא ראו את הבלוטה? שהיא לא קיימת למרות שאני מרגישה משהו?
    אני מאוד מבולבלת ולא יודעת אם הכל זה תוצאה של חרדה קשה או שיש לי משהו שלא עלו עליו. האם להתעקש לעשות גם בצד השני למרות שיש לי שם בלוטות ממש קטנות יותר ממה שחשתי בצד שמאל? האם יכול להיות שפיספסו משהו? האם הזעת לילה שבה לא צריך להחליף בגדים ושקורית לא כל לילה היא מדאיגה?
    תודה וסליחה על האורך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?

הוספת תגובה

• חרדה? - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    26/05/2011

שלום לך,
    אני חשה אצלך באמת חרדה ניכרת ובלבול.
    השאלה אם ההתעסקות בגוף אינה סימפטום של מצוקה נפשית, למשל דכאון אחרי לידה?
    בלוטות לימפה גדלות וקטנות כל הזמן US הוא רק אמצעי דימות שיכול לסייע באבחנה
    ובמעקב. הזעות לילה יכולות לנבוע מסיבות רבות ושונות, לא בהכרח מסכנות חיים.
    כדאי לשמור על קשר עם מטפל אחד אמין ומרגיע בשבילך.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו