מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מגנזיוםגיא30/05/2011
שלום,
האם מבצעים בארץ בדיקת מגנזיום בתאי הדם המונונוקלאריים - או לחילופין האם יש מקומות שמבצעים בדיקות כאלו ע"י משלוחן לחו"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מגנזיום - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/06/2011שלום,
נתקלתי בבדיקה זו רק במחקרים.
אינני יודעת.
מדוע אתה מתענין בזה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אני מתעניין בבדיקת המגנזיום...
גיא01/06/2011סליחה על התשובה המעט ארוכה: אני סובל מבעיות ב 4 חוליות צואר (פריצות דיסקים, בלטים, הצרות קשה על פירומנים וכו.) שנתגלו לאחרונה ללא טראומה, ומאז הופיעו כמה סימפטומים משונים (כאבים משמעותיים באצבעות הידיים לאחר הקלדה על מקלדת שלאחר עבודה ממושכת הופכים לנימולים ועיקצוצים – ואני מאוד מנוסה בעבודה על מקלדת..., רעד בשיניים, "קפיצה החוצה" של הזרתות ברגליים כחלק מכיווץ שרירים בכפות הרגליים). הסימפטומים אינם משויכים באופן טריוויאלי לצוואר ו EMG לא מצביע על CTS וכו. הרופאים שמטפלים בי לא ממש מאבחנים משהו (מטופל בין השאר ע"י נוירולוג). אורתופד שבדק אותי הציע לבדוק חוסר במגנזיום (ואני אגב התחלתי לקחת מגנזיום לפני כחודש) כי זה עשוי להסביר לא מעט מהסימפטומים. לצערי אני מבין שבדיקות המגנזיום "הרגילות" בדם הן לא ממש אמינות אני מתאר לעצמי שתוסף המגנזיום שאני לוקח עלול עוד יותר להסוות את המצב האמיתי בשרירים. אני פשוט רואה איך ידלגו על שאלת המגנזיום וינתבו אותי לבירורים שונים ומשונים (או שלחילופין פשוט לא יצליחו לאבחן שום דבר) ובאם הבדיקה היותר אמינה הייתה זמינה הייתי מבצע אותה... לצערי הסימפטומים שאני סובל מהם פוגעים בי תפקודית ולכן זאת לא רק שאלה אקדמית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אני מתעניין בבדיקת המגנזיום... - תגובה
ד''ר יעל כוכבי03/06/2011שלום,
הנושא לא מוכר לי. בדקתי בבדיקות המעבדה במכבי והבדיקה לא מופיעה.
כדאי לנסות במעבדה פרטית. בכל מקרה, אני מקווה שהטיפול יועיל וזה יתן גם אינדיקציה אבחנתית.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)