מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול גבוהviki01/06/2011
שלום!
אמא שלי בת 60 ובבדיקת דם אחרונה התגלה שיש לה כולסטרול גבוה:
Non-HDL Cholesterol - 166
Cholesterol - 242
HDL-Cholesterol - 74.5
LDL-Cholesterol - 146.4
התזונה שלה דיאטטית באופן טבעי. לא מתוגן, לא מתוקים, לא בשר, לא גבינות שמנות, כלומר לא משהו שיש בו כולסטרול.
מה כדאי לעשות במקרה הזה?
לקחת כדורים נגד כולסטרול?
או שערכים שלה לא ספיק גבוהים כדי לקחת כדורים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול גבוה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי01/06/2011שלום,
אכן LDL גבוה מהרצוי, אמנם גם HDL גבוה (ה"טוב")
בהחלט כדאי לשקול טיפול תרופתי, במיוחד לנוכח גורמי סיכון נוספים כגון השמנה, עישון,
סוכרת, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו'.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
viki04/06/2011חוץ מכולסטרול גבוה,
הכל בסדר - לא השמנה, לא עישון ולא שום דבר אחר מהדברים שציינת.
היא לא עושה ספורט אך יש שבועות שהיא הולכת המון ויש שבועות שהיא כמעט כל הזמן בבית. (עבודה כזאת)
מה שכן יש היסוריה במשפחה של סבתא שלי: לאמא של אמא שלי וגם לסבא של אמא שלי הייתה סכרת חזקה.
מה כדאי לעשות במקרה הזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי07/06/2011שלום לך,
בהחלט יש מקום לשקול טיפול תרופתי, לאחר הערכת גורמי הסיכון ע"י הרופא המטפל.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)