folic acid בבדיקת דם לבן 36

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• folic acid בבדיקת דם לבן 36
    קובי
    05/01/2008

בבדיקת דם שעשיתי בחודש שעבר ראיתי שה - folic acid שלי מראה 2.9 מה זה אומר
    כי לאחרונה אני מרגיש תשישות עייפות חוסר מרץ ודיכאון ובנוסף לכך הכולסטרול שלי הוא
    206.4 האם יש קשר ?
    אני בן 36

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    folic acid בבדיקת דם לבן 36

הוספת תגובה

• folic acid

ד''ר גרי בלומברג
    05/01/2008

שלום, קובי

חומצה פולית היא ויטמין ממשפחת ויטמיני ה B. במעבדה בקופה שאני עובדת בה 2.9 היא רמה תקינה. אם בקופה שלך זה נמוך, ניתן לקחת כדורים של חומצה פולית לכמה חודשים ולחזור על הבדיקה. חומצה פולית נמוכה יכולה לגרום לחוסר דם (ירידה בהמוגלובין) ואולי לעייפות.

לגבי כולסטרול כללית של 206 - אנחנו מסתכלים על הכולסטרול ה"רע", ה LDL, ועל גורמי הסיכון הספיציפים שלך.

לא נראה לי קשר בין השניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

קובי
    06/01/2008

אפשר לקבל הסבר על חוסר חומצה פולית בדם ועל השפעתו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

ד''ר גרי בלומברג
    06/01/2008

שלום, קובי

חוסר חומצה פולית מתבטא בירידה בהמוגלובין - אנמיה. אנמיה קשה יכולה לגרום לעייפות, קוצר נשימה וחוורון אבל לרוב אנמיה מחוסר חומצה פולית קלה ולא סימפטומטית.

בנוסף אנחנו יודעים שמתן חומצה פולית לפני הכניסה להריון ובחודשים הראשונים של התפתחות העובר מונע בשיעור גדול מומים של מערכת העצבים בעוברים. לא הוכח שחוסר חומצה פולית יגרום למומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

קובי
    08/01/2008

האחות בקופת חולים לאומית סניף פרדסיה אמרה שהחומצה פולית שלי שהיא 2.9 היא נמוכה
    אז מה אני עושה בנידון ????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

ד''ר גרי בלומברג
    08/01/2008

קובי, שלום

אם יש חוסר חומצה פולית, לוקחים כדורים של חומצה פולית לכמה חודשים. אח"כ חוזרים על הבדיקה לודאנ שתוקן.

כדאי לברר עם רופא/ת משפחה את הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו