מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיעת דם מוחשתע.ג13/06/2011
שלום
היום הבת שלי בת 28 עשתה בדיקות דם ,
התוצאות :
ESR 58 mm/h
לפני חודשים תוצאת הבדיקה היתה 39 mm/h
לפני שנה 52 mm/h
TSH 4.65 mIU/L
לפני חודשים 2.58 mIU/L
T4- FREE 15.9 pmol/L
FERRITIN 18.0 ng/ml
בעברה סבלה מניפראיטיס אוביאיטיס והיום הנ"ל תקין אך סובלת מלחץ דם גבוה ( מטופלת בנורמיטן 25*4 כדורים ביום ) .
בבדיקת רופא ראומטולוגית הועלה חשש למחלת ב'חצט בבדיקת דם גנטית הנ"ל הופרך למרות התסמינים ( אפטות , שקיעת דם מוחשת , אנמיה וכ"ו ) הנ"ל הופרך .
מכיוון שביתי היתה אצל רופאים שונים במהלך השנים א.אשמח אם תפנו אותי לרופא מתאים אשר יחקור את כלל הבדיקות , תסמינים ומחלות קודמות ואולי גנטיות .
ב. האם יש קשר בין שקיעת דם מוחשת לבין תפקודי בלוטת התריס ( ראוי לציין שאני ובני סובלים מתת פעילות ולכן מטופלים באלקטרוקסין .
ג. אני סובלת ממחלת אוביאטיס מזה שנים האם יתכן קשר ביני לבין ביתי ? ( בצענו בדיקה גנטית שלא העלתה דבר )
ממתינה לתשובתכם , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם מוחשת - תגובה
ד''ר יעל כוכבי13/06/2011שלום לך,
קשה להתייחס לתוצאות של בדיקות מעבדה בלי להכיר את ערכי הנורמה במעבדה שבה נבדקו.
בכ"ז, נראה לי שיש דוקא עלייה תפקוד בלוטת התריס, ברזל נמוך ושקיעת דם מוחשת.
שקיעת דם היא בדיקה לא ספיציפית , שיכולה לעלות בבעיות שונות ורבות, למשל כשיש דלקת בבלוטת התריס.
יתכן קשר בין כל הדברים שציינת אצל בתך ואצלך.
כדאי להתייעץ עם ראומטולוג, גם בפורום המתאים.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)