מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחסור ב B12פיני24/06/2011
שלום רב,
בבדיקת הדם האחרונה שבצעתי גילו אצלי מחסור (לטענת הרופאה- חמור) בויטמין B12.
הרפואה בקשה שאתחיל סדרה של זריקות שבועיות במשך שלושה חודשים ואז להוריד את המינון לפעם בחודש במשך שנה.
תוצאת בדיקת הדם הייתה 111.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת בנושא-
1. האם הזריקות הם הפתרון היעיל ביותר לנושא ?
2. האם טבליות מתחת ללשון לא עושות את העבודה באותו אופן ?
3. האם יש קשר בין מחסור B12 לפוריות ?
4. מה הסיבה למחסור. סה"כ אני בחור (בן 35.5) בריא, אוכל מאוזן ןעשיר (כולל בשר, עופות, דגים וכד'). אני מבין שיש בעיה של ספיגה, אבל ממה היא יכולה לנבוע ?
5. האם הזריקות הם בישבן ? האם כואבות ? האם ניתן לתפקד כרגיל לאחר הזריקה ?
6. אם אני מפספס זריקה אחת-שתיים עקב נסיעה לחו"ל העניין קריטי ?
בתודה מראש,
פיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור ב B12 - תגובה
ד''ר יעל כוכבי25/06/2011שלום,
מחסור בויטמין B12 יכול לנבוע מבעיה בספיגתו, למשל עקב חוסר בחלבון שקושר אותו בקיבה שנקרא INTRINSIC FACTOR . כדי להתגבר על כך, אפשר להזריק אותו
לשריר העכוז או ליטול אותו בטבליות מתחת ללשון.שתי השיטות יעילות.
בד"כ אין בעיה בתפקוד לאחר הזריקה.
לא ידוע לי על קשר לפוריות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)