מחלת הנשיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה
    אהרון
    26/06/2011

שלום
    לפני כחודשיים הייתי חולה משהו שדומה לדלקת גרון שבזמנו אובחנה כדלקת גרון, נתנו לי אנטיביוטיקה ל10 ימים ולאחר 3-4 ימים של חום גבוה מאוד - 39-40 המחלה חלפה והרגשתי יותר טוב, לאחר שבוע הייתי חולה שוב חום וכאבי גרון למשך יומיים שלושה.
    לפני כחודש וחצי חזרתי לרופאת המשפחה שאבחנה מחלת הנשיקה בבדיקת דם, לפי בדיקה גופנית שלה הכבד היה מוגדל. אחרי שבועים עשיתי אולטראסאונד על הכבד והטחול שהיו במצב תקין ולא מוגדלים, כל שבוע יש לי בדיקה גופנית אצל רופאת המשפחה שטוענת לבדיקה גופנית תקינה. בבדיקות דם שאני עורך מידי שבועיים מחלת הנשיקה יוצאת שעדיין קיימת בדם ותפקודי כבד מעט גבוהיים, אני מעל חודש יושב בבית, האם יש צפי מסויים למתי זה יעבור, הכוונה יתנקה לגמרי מהדם? יש לציין שאני מרגיש בריא לחלוטין, יש מניעה לשתות אלכהול?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    28/06/2011

שלום,
    אכן מדובר במחלה וירלית בעלת מהלך של מספר שבועות. ישנן שני וירוסים הגורמים לכך
    EBV ןCMV .
    מצוין שאתה מרגיש טוב. כדאי להמנע מאלכוהול עד שתפקודי הכבד יחזרו לנורמה וכן גודל הכבד.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו